Konu
:
Testi Kebabı (Yozgat)
Yalnız Mesajı Göster
Testi Kebabı (Yozgat)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Testi Kebabı (Yozgat)
Malzemeler
1 adet Testi
3 kg
Kuşbaşı et
1 kg
Domates
300 gr
Sarımsak
200 gr
Sivri biber
200 gr
Tereyağı
Karabibe
tuz
Yemek Tarifi
Doğranmış domates,sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır
Yeterince tuz ilave edilir
Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur
En üste tereyağı konulur
Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır
Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir
İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir
Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır
Testi Kebabı, Yozgat Belediyesi tarafından Türk Patent Enstitüsüne “Yozgat Yöresi Yemeğidir” diye TESCİL ettirilmiştir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul