Konu
:
Gendime Pilavı (Nevşehir)
Yalnız Mesajı Göster
Gendime Pilavı (Nevşehir)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gendime Pilavı (Nevşehir)
Malzemeler
Nohut 1 su bardağı
Kavurma 2 çorba kaşığı
Döğme 1 su bardağı
Su 2 su bardağı
Soğan 3 adet
Tuz
Katı yağ 3 çorba kaşığı
Yemek Tarifi
ohutu bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın
Döğmeyi yıkayıp süzdürün
Soğanları ince ince dilimleyip halkalarına ayırın
Döğmeyi ve nohutu üzerleri 2 parmak aşacak kadar su ile tencereye koyun, bir taşım kaynatıp köpüğünü alın
Orta ateşte, kapağını kapatarak 10 dakika pişmeye bırakın
Ateşten alıp suyunu süzdürün
Temiz bir tencereye aktarın
Yağın 1 kaşığını tavada eritin
Yağ kızınca soğanları ve kavurmayı, soğanlar pembeleşinceye kadar birlikte kavurun
Ateşten alıp, tenceredeki buğday ve nohutun üzerine boşaltın
Suyu katıp, tencereyi bir taşım kaynatın
Tuzunu ayarlayın
Kapağını kapatıp ateşi kısarak malzeme bütün suyu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
Ateşten alın
Kalan yağı tavada kızdırıp, pilavın üzerine gezdirin
Tahta bir kaşıkla pilavı ezmemeye özen göstererek karıştırıp, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul