Yalnız Mesajı Göster

Gendime Pilavı (Nevşehir)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gendime Pilavı (Nevşehir)




Malzemeler
  • Nohut 1 su bardağı
  • Kavurma 2 çorba kaşığı
  • Döğme 1 su bardağı
  • Su 2 su bardağı
  • Soğan 3 adet
  • Tuz
  • Katı yağ 3 çorba kaşığı
Yemek Tarifi

ohutu bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın Döğmeyi yıkayıp süzdürün Soğanları ince ince dilimleyip halkalarına ayırın Döğmeyi ve nohutu üzerleri 2 parmak aşacak kadar su ile tencereye koyun, bir taşım kaynatıp köpüğünü alın Orta ateşte, kapağını kapatarak 10 dakika pişmeye bırakın Ateşten alıp suyunu süzdürün Temiz bir tencereye aktarın Yağın 1 kaşığını tavada eritin Yağ kızınca soğanları ve kavurmayı, soğanlar pembeleşinceye kadar birlikte kavurun Ateşten alıp, tenceredeki buğday ve nohutun üzerine boşaltın Suyu katıp, tencereyi bir taşım kaynatın Tuzunu ayarlayın Kapağını kapatıp ateşi kısarak malzeme bütün suyu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin Ateşten alın Kalan yağı tavada kızdırıp, pilavın üzerine gezdirin Tahta bir kaşıkla pilavı ezmemeye özen göstererek karıştırıp, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla