Yalnız Mesajı Göster

Tirit (Niğde)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tirit (Niğde)




Malzemeler
  • 5-6 dilim bayat somun ekmeği
  • 150 gr kadar kıyma
  • 2 orta boy patates
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane soğan
  • baharat
  • tuz
  • sıvı yağ
Yemek Tarifi

Ekmekleri küp küp doğrayıp servis edeceğiniz tabağa koyun Diğer taraftan soğanı 3-4 kaşık sıvı yağda pembeleştirin üzerine kıymayı ve daha sonrada küçük küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleğip kavurun Biberi ve domatesi de kattıktan sonra sevdiğiniz baharatlardan ve tuz koyup 2 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı bir şekilde patatesler pişene kadar pişirip ekmeklerin üzerine dökün Üzerine acı pul biber ve yoğurtla afiyetle yiyin

Alıntı Yaparak Cevapla