Yalnız Mesajı Göster

Öküz Helvası ( Alanya)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öküz Helvası ( Alanya)






MALZEMELER
• 3 su bardağı üzüm pekmezi
• 3 su bardağı un
• 15 bardak su
• yrm çay bardağı zeytinyağ
• 3-4 kaşık tereyağ

YAPILIŞI
su,pekmez ve zyağı derin bir teflon tencerede kaynatılır2 kepçesi kıvam için ayrılır;kalanına un azar azar eklenerek topaklanmasını engellemek için hızlı hızlı karıştırılıryoğunlaşmaya başladığında topaklar gitmezse ayrılan karışım eklenebiliryumuşak bir hamururmsu kıvam ile oldukça koyu bir renk alana kadar karıştırılırkaşığa yapışmaması için kızgın tereyağına sık sık kaşık batırılmalıdır;ipucu
kıvam aldığında yassı bir servis tabağına içi çukur bir havuz şeklinde yapılır o havuza kızgın tereyağı dökülerek servise hazırlanır


Alıntı Yaparak Cevapla