Konu
:
Antep Yuvalaması
Yalnız Mesajı Göster
Antep Yuvalaması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Yuvalaması
Antep Yuvalaması
Yuvalama malzemeleri
2 su bardağı pirinç
250 gr yağsız kıyma
karabiber,tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr
kuşbaşı et
50 gr
kuyruk yağı
3 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1yumurta
tereyağı,bolca nane
Yuvalama nasıl yapılır?
Öncelikle pirinci yıkayıp yarım saat kadar soğuk suda ıslakta bekletin
Pirincin suyunu süzüp,bir havlu veya bezin üzerine serin
Çok hafif nemli kalana kadar kurutun
Kesinlikle ıslak olmayacak,sadece tamamen kurumayacak
Pirinci mutfak robotundan küçük bulgur büyüklüğünde çekin
İçine eti karabiber ve tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın
Azar azar su ilave edin ama bu miktar yarım su bardağını geçmesin
Daha sonra elinizi hafif ıslatarak 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin
Hamurdan küçük parçalar alıp,kalem kalınlığında rulolar yapın
Bu rulolardan küçük küçük bölerek nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayın
Eti,küçük doğranmış kuyruk yağını(Kuyruk yağı bence orjinal lezzet için gerekli),akşamdan ıslatılmış nohutu tencereye koyup 25-30 dakika boyunca pişirin
Köfteleride ilave edip pirinçler pişene kadar kaynatın
Yoğurda un ve yumurtayı çırpıp tıpkı yayla çorbasında olduğu gibi yemeğe ilave edin
Yani çırptıktan sonra içine biraz yemeğin suyundan alıp karıştırın ve ılımasını sağlayın ki kesilmesin
Daha sonra yemeğe hızla karıştırarak ekleyin
Yoğurdu kattıktan sonra bir taşımdan fazla kaynatmayın ki,yoğurt kesilmesin
Diğer tarafta tereyağını eritin,içine bolca nane ilave edip naneyi biraz kızartın
Naneli yağı yemeğin üzerine gezdirin
Yuvarlamamız hazır afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul