Yalnız Mesajı Göster

Antep Yuvalaması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Yuvalaması



Antep Yuvalaması




Yuvalama malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr yağsız kıyma
  • karabiber,tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 50 grkuyruk yağı
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1yumurta
  • tereyağı,bolca nane



Yuvalama nasıl yapılır?


  • Öncelikle pirinci yıkayıp yarım saat kadar soğuk suda ıslakta bekletin
  • Pirincin suyunu süzüp,bir havlu veya bezin üzerine serin
  • Çok hafif nemli kalana kadar kurutunKesinlikle ıslak olmayacak,sadece tamamen kurumayacak
  • Pirinci mutfak robotundan küçük bulgur büyüklüğünde çekin
  • İçine eti karabiber ve tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın
  • Azar azar su ilave edin ama bu miktar yarım su bardağını geçmesin
  • Daha sonra elinizi hafif ıslatarak 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin
  • Hamurdan küçük parçalar alıp,kalem kalınlığında rulolar yapın
  • Bu rulolardan küçük küçük bölerek nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayın
  • Eti,küçük doğranmış kuyruk yağını(Kuyruk yağı bence orjinal lezzet için gerekli),akşamdan ıslatılmış nohutu tencereye koyup 25-30 dakika boyunca pişirin
  • Köfteleride ilave edip pirinçler pişene kadar kaynatın
  • Yoğurda un ve yumurtayı çırpıp tıpkı yayla çorbasında olduğu gibi yemeğe ilave edinYani çırptıktan sonra içine biraz yemeğin suyundan alıp karıştırın ve ılımasını sağlayın ki kesilmesinDaha sonra yemeğe hızla karıştırarak ekleyin
  • Yoğurdu kattıktan sonra bir taşımdan fazla kaynatmayın ki,yoğurt kesilmesin
  • Diğer tarafta tereyağını eritin,içine bolca nane ilave edip naneyi biraz kızartın
  • Naneli yağı yemeğin üzerine gezdirinYuvarlamamız hazır afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla