Konu
:
Melki (Çıntar) Kavurması Ve Kızartması..
Yalnız Mesajı Göster
Melki (Çıntar) Kavurması Ve Kızartması..
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Melki (Çıntar) Kavurması Ve Kızartması..
Melki,
kuru soğan,
sıvıyağ,tuz
Melki kavurması için;
Melkileri bol suda iyice yıkayın
Kırmızıları yıkamak kolay, beyazlarını yıkamak biraz zahmetli sert bir bezle ovmanız gerekiyor
Yıkadığınız melkileri irice doğrayın
Tencerede su kaynatın kaynayan suyun içine melkileri atıp biraz haşlayın
(10-15 dakika)
Yemeklik doğradığınız kuru soğanı sıvı yağda kavurun
Soğanlar kavrulunca üzerine doğrayıp haşladığınız melkileri atın
Biraz da melkilerle soğanı kavurun
Tuzunu ilave edin, melkiler suyunu çekince ocağın altını söndürün
(Bu arada annemin yaptıklarının neden benimkilerden lezzetli olduğunu öğrendim
Annem melkileri kavururken kaşığın ucuyla tereyağı da koyuyor)
Melki kızartması için;
Melkileri kızartmak isterseniz küçük veya orta büyüklükte olan melkileri bütün olarak haşlayın
Haşladığınız melkileri tuzlayıp,una buladıktan sonra kızgın yağda kızartın
Ağır olur derseniz una buladığınız melkileri yağladığınız fırın tepsisine sıralayın(üst kısımları alta gelecek şekilde )
Melkilerin üzerine bir iki damla sıvıyağ gezdirin
Fırında veya maşınga(kuzine) fırınında pişirin
Ablam melkiler kızardıktan sonra üzerlerine kaşar koyup tekrar fırınlıyor harika oluyor…
Melki yağmurlar yağdıktan sonra bu mevsimde çam ağaçlarının altında yetişiyor
beyaz, kırmızı ve mor renkli olanı var
Hepsinin lezzeti farklı…
Not: Balıkesir yöresinde çam mantarına melki diyorlar ege bölgesinde çıntar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul