Yalnız Mesajı Göster

Doğaba (Hakkari)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğaba (Hakkari)





1 su bardağı aşurelik buğday
750 gr kemikli et (kol veya kaburga)
10 su bardağı su
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane
Kekik
Kırmızı pulbiber
Tuz

Köfte malzemesi
250 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
Nane
Kekik
Karabiber
Tuz

Doğaba:
Buğdayı akşamdan ıslatın Ertesi gün yıkayıp süzün Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin

Köfte için; pirinci 20 dakika sıcak suda bekletin Süzüp robottan geçirin Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın Süzme yoğurdu bir kaba alın Yumurta ve unu ekleyip çırpın Biraz su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin Tencereyi ocaktan alın

Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın Tuz ve baharat ekleyip karıştırın Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla