Konu
:
Koçinüsto
Yalnız Mesajı Göster
Koçinüsto
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koçinüsto
750 gr kuşbaşı dana eti
2 soğan
1 domates
5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
3 kahve fincanı su
150 gr file badem
2 parça damla sakızı
2 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı kaymak
Tuz
Üzeri için
100~150 gr kaymak
Koçinüsto:
Eti bir kahve fincanı suyla birlikte tencereye alın
Suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte pişirin
İki kahve fincanı suyu ekleyip kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin
Et yumuşamadan önce suyunu tamamen çekerse
biraz daha su ekleyin
Bademi bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin
10 dakika bekletip kabuklarını soyun
Yağsız bir tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar kavurun
Damla sakızını havanda ezin
Soğan ve domatesi temizleyip kabuklarını soyun ve rendeleyin
Sarımsağı temizleyip ezin
Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın
Soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin
Rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın
Karışıma et, tuz, damla sakızı, tarçın, badem ve 1 kahve fincanı kaymağı ekleyip
karıştırın
Tencereyi ocaktan alın
Eti servis tabağına alıp yanında kaymakla birlikte servis yapın lezzet tutkunlarına özel yemek tariflerimizi takip etmeyi unutmayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul