Konu
:
Tokat Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Tokat Kebabı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tokat Kebabı
Kullanılan Malzemeler:
1 Kg
Taze kuzu eti ve kuyruk yağı
4 Tane patlıcan
5 Adet domates
250 gr yeşil biber
3 adet patates
2 adet soğan
5 diş sarımsak
Tarifin Hazırlanışı
Taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarakyapılır
Özel kebap ocaklarında yapılır
Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir
Şişlerin en başına et ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı takılır
Şiş üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parça kuyruk yağı ve bir iki diş sarımsak dizilir
Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır
Birkaç şişe de etler müstakil olarak takılır
Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır
Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır
Fırının alt kısmında bulunan şaç tepsiye damlayan yağlar toplanır
Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır
Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır
Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur
Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul