Konu
:
Çaput Aşı (Denizli)
Yalnız Mesajı Göster
Çaput Aşı (Denizli)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çaput Aşı (Denizli)
10 taze asma yaprağı
250 gr kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç
1
5 su bardağı su
Tuz
Çaput aşı (pilav):
Asma yapraklarını küçük küçük doğrayın
Bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup yaprakları ve sıvıyağı ekleyin
Yapraklar haşlanınca suyunu süzün
Eti tencereye alın
Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
Pirinci yıkayıp süzün ve ete ekleyin
1
5 su bardağı su ve tuz ilave edin
Kaynayınca ateşi kısın
Suyunu çekinceye kadar pişirin
Pilavı ateşten alıp haşlanmış asma yapraklarını ekleyin ve tahta kaşıkla harmanlayın
Üzerine kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatın, 10 dakika dinlendirin
Yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul