Yalnız Mesajı Göster

Çaput Aşı (Denizli)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çaput Aşı (Denizli)





10 taze asma yaprağı
250 gr kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç
15 su bardağı su
Tuz

Çaput aşı (pilav):
Asma yapraklarını küçük küçük doğrayın Bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup yaprakları ve sıvıyağı ekleyin Yapraklar haşlanınca suyunu süzün

Eti tencereye alın Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Pirinci yıkayıp süzün ve ete ekleyin 15 su bardağı su ve tuz ilave edin Kaynayınca ateşi kısın Suyunu çekinceye kadar pişirin

Pilavı ateşten alıp haşlanmış asma yapraklarını ekleyin ve tahta kaşıkla harmanlayın Üzerine kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatın, 10 dakika dinlendirin Yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla