Konu
:
Kalçunya (Balıkesir)
Yalnız Mesajı Göster
Kalçunya (Balıkesir)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalçunya (Balıkesir)
6 çay bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme
1
5 kg ıspanak
100 gr beyazpeynir
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için
2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Kalçunya:
Hamur için süt, zeytinyağı ve yumurtayı bir kasede çırpın
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Kabartma tozu ve tuz ekleyip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp sütlü karışımı ilave edin
Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Ispanaklı iç harç için ıspanakları yıkayıp süzün
İrice doğrayın
Kaynar suyun içine atıp birkaç dakika haşladıktan sonra süzün
Karabiber ve rendelenmiş beyazpeyniri ekleyip tatlandırın
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın
Un serpilmiş tezgahın üzerinde küçük bir tabak büyüklüğünde yufka hazırlayın
Üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün
Hamurun yarısına 2 kaşık iç malzemeden yerleştirin
Diğer yarısını da üstüne kapatın
Hamur uçlarını parmaklarınızla bastırarak yapışmasını sağlayın
Kalan hamurdan da aynı şekilde kalçunya hamurları hazırlayın
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine çırpılmış yoğurt sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin
Fırından alın
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul