Konu
:
Bolu Usulü Kıymalı Kömbe
Yalnız Mesajı Göster
Bolu Usulü Kıymalı Kömbe
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bolu Usulü Kıymalı Kömbe
20 gr yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
İç harcı için
250 gr kıyma
1 soğan
2 domates
3 sivri biber
5 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Kimyon
üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
Bolu usulü kıymalı kömbe:
Geniş bir yoğurma kabına ılık su, süt, şeker ve mayayı alın ve maya eriyinceye kadar karıştırın
Yoğurt, tuz ve azar azar unu ekleyip yoğurun
Hamuru ikiye ayırın
Yarısını unlanmış tezgahta ince açın
Hamurun her tarafına dağılacak şekilde fırça ile yağ sürün
Alt ve üst kenarını ortaya doğru katlayın
Tekrar üzerine yağ sürüp sağ kenarını ortaya doğru katlayın
üzerine yağ sürerek sol kenarı da katlayın
Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın ve kenarda bekletin
Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun
Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin
İnce doğranmış sivri biberler ile küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin
Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ekleyip soğumaya bırakın
Hamurlardan birini tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin
üzerine kıymalı harcı yayıp diğer hamuru da açarak kıymanın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin
Yumurta sarısına yağ ekleyip hamurun üzerine sürün ve kare dilimlere ayırın
190 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul