Yalnız Mesajı Göster

Bolu Usulü Kıymalı Kömbe

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolu Usulü Kıymalı Kömbe





20 gr yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için
250 gr kıyma
1 soğan
2 domates
3 sivri biber
5 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Kimyon

üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı ayçiçeği yağı

Bolu usulü kıymalı kömbe:
Geniş bir yoğurma kabına ılık su, süt, şeker ve mayayı alın ve maya eriyinceye kadar karıştırın Yoğurt, tuz ve azar azar unu ekleyip yoğurun Hamuru ikiye ayırın Yarısını unlanmış tezgahta ince açın Hamurun her tarafına dağılacak şekilde fırça ile yağ sürün Alt ve üst kenarını ortaya doğru katlayın Tekrar üzerine yağ sürüp sağ kenarını ortaya doğru katlayın üzerine yağ sürerek sol kenarı da katlayın Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın ve kenarda bekletin Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin İnce doğranmış sivri biberler ile küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ekleyip soğumaya bırakın Hamurlardan birini tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin üzerine kıymalı harcı yayıp diğer hamuru da açarak kıymanın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin Yumurta sarısına yağ ekleyip hamurun üzerine sürün ve kare dilimlere ayırın 190 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla