Konu
:
Pehli (Kayseri)
Yalnız Mesajı Göster
Pehli (Kayseri)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pehli (Kayseri)
1
5 kg kuzu eti
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pilav için:
Yarım su bardağı nohut
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
45 gr tereyağı
Tuz
Pehli:
Tereyağını tavada eritin
Etleri kızartın ve bir tencereye alın
Başka bir tencerede suyu kaynatıp etlerin üzerine dökün
Pişirmeye bırakın
30 dakika sonra tuzu ilave edin
Etler pişinceye kadar kaynatın
Nohutlu pilav ile servis yapın
Hazırlanışı:
Nohutları bir gece suda bekletin
Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün
Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin
Bol suyla yıkayıp süzün
Tereyağını tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun
3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin
Tencerenin kapağını kapatın
Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Üzerini kağıt havlu ile örtüp bir kaç dakika dinlendirin
Pirinçleri ezmeden harmanlayın
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul