Yalnız Mesajı Göster

Pehli (Kayseri)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pehli (Kayseri)





15 kg kuzu eti
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Pilav için:
Yarım su bardağı nohut
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
45 gr tereyağı
Tuz

Pehli:
Tereyağını tavada eritin Etleri kızartın ve bir tencereye alın

Başka bir tencerede suyu kaynatıp etlerin üzerine dökün Pişirmeye bırakın 30 dakika sonra tuzu ilave edin Etler pişinceye kadar kaynatın Nohutlu pilav ile servis yapın

Hazırlanışı:
Nohutları bir gece suda bekletin Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün

Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Tereyağını tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin Tencerenin kapağını kapatın Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin

Üzerini kağıt havlu ile örtüp bir kaç dakika dinlendirin Pirinçleri ezmeden harmanlayın Sıcak servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla