Yalnız Mesajı Göster

Bükmeli Sırın (Elazığ)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bükmeli Sırın (Elazığ)





4 su bardağı un
15 su bardağı su
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızı pulbiber

Bükmeli sırın:
Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun

Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın Yufkaları sac üzerinde pişirin Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin

Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın Yufka rulolarının üzerine dökün Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla