Konu
:
Bükmeli Sırın (Elazığ)
Yalnız Mesajı Göster
Bükmeli Sırın (Elazığ)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bükmeli Sırın (Elazığ)
4 su bardağı un
1
5 su bardağı su
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızı pulbiber
Bükmeli sırın:
Unu hamur yoğurma kabına alın
Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun
Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın
Yufkaları sac üzerinde pişirin
Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin
Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin
Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın
Yufka rulolarının üzerine dökün
Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin
Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul