Yalnız Mesajı Göster

Mücezza (İstanbul)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mücezza (İstanbul)





Malzemeleri:
350 gram kuşbaşı koyun eti
1 orta boy soğan
7-8 yaprak pazı
1 orta boy pancar
Birer çay kaşığı
karabiber ve kimyon
Yarımşar çay kaşığı kişniş,
Mercimek büyüklüğünde damla sakızı,
Tarçın
3 Çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
Kuş başını 2 su bardağı su ile bir tencereye koyun Kaynamaya başladığında çıkan köpüğü kevgir ile alıp atın Ateşi kısıp tuzunu koyun Et yumuşayıncaya kadar p i şirin
Pişmekte olan kuşbaşına ince kıyılmış soğanı, pazı ve pancarı ekleyin Baharatların hepsini ekin
Sebzelerin pişmesine yakın, yoğurda 2 kaşık yemek suyundan koyup karıştırarak ılıtın ve yavaşça yemeğe ekleyin, karıştırmaya devam edin
Sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir Servis yapmadan önce 5 dakika kadar dinlendirmeyi tercih etmelisiniz

Not: Yoğurt bu leziz yemeğe mayhoş bir çeşni katar Miktarı biraz artırmayı deneyin Kişisel olarak 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile çok daha güzelbir tat yakaladığımı söylemeliyim Tabii bu önerirr
mayhoş tatları sevenler için geçerli Aksi taktirde vermiş olduğum ölçüden şaşmayın

Alıntı Yaparak Cevapla