Konu
:
Mücezza (İstanbul)
Yalnız Mesajı Göster
Mücezza (İstanbul)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mücezza (İstanbul)
Malzemeleri:
350 gram kuşbaşı koyun eti
1 orta boy soğan
7-8 yaprak pazı
1 orta boy pancar
Birer çay kaşığı
karabiber ve kimyon
Yarımşar çay kaşığı kişniş,
Mercimek büyüklüğünde damla sakızı,
Tarçın
3 Çorba kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Kuş başını 2 su bardağı su ile bir tencereye koyun
Kaynamaya başladığında çıkan köpüğü kevgir ile alıp atın
Ateşi kısıp tuzunu koyun
Et yumuşayıncaya kadar p i şirin
Pişmekte olan kuşbaşına ince kıyılmış soğanı, pazı ve pancarı ekleyin
Baharatların hepsini ekin
Sebzelerin pişmesine yakın, yoğurda 2 kaşık yemek suyundan koyup karıştırarak ılıtın ve yavaşça yemeğe ekleyin, karıştırmaya devam edin
Sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir
Servis yapmadan önce 5 dakika kadar dinlendirmeyi tercih etmelisiniz
Not: Yoğurt bu leziz yemeğe mayhoş bir çeşni katar Miktarı biraz artırmayı deneyin
Kişisel olarak 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile çok daha güzelbir tat yakaladığımı söylemeliyim
Tabii bu önerirr
mayhoş tatları sevenler için geçerli
Aksi taktirde vermiş olduğum ölçüden şaşmayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul