Yalnız Mesajı Göster

Haside (Kars)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haside (Kars)





3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su

Üzeri İçin:
Kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ

Bir tencereye su ve pekmez konulup karıştırılır diğer tarafta nişasta ve unda karıştırılıp pekmezli suyun içerisine dökülür
Kaynayıncaya kadar karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir Pişen tatlı ıslatılmış kalıba dökülüp üzerine kıyılmış ceviz serpilir
Son olarak 1 yemek kaşığı kadar tereyağ kızdırılıp tatlının üzerine yayılırSoğuyunca servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla