Yalnız Mesajı Göster

Köftesir (Hakkari)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köftesir (Hakkari)





500 gr köftelik ince bulgur
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Bir tutam tuz

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

Kavurmalı sos için:
100 gr kavurma
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Nane, kekik, kırmızı pulbiber

Köftesir:
İnce bulguru tepsiye alın Eritilmiş tereyağını ekleyin Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın

Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın Kavurmayı küçük küçük doğrayın Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun Salça, kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın

Köfteleri servis tabağına alın Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla