Yalnız Mesajı Göster

Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı





Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı



Malzemeler:
8 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz maya
4 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Birer su bardağı haşhaş, ceviz ve sıvıyağ karıştırılır Yoğurma kabına 8 su bardağı un konur Unun üzerine 1 yemek kaşığı toz maya ve 4 çay kaşığı tuz eklenir Azar azar su dökülerek kulak memesinden biraz daha sert kıvamda yoğrulur Yoğrulan hamur 4 eşit bezeye ayrılırİlk beze unlu zeminde mantı hamuru kalınlığında açılır üzerine haşhaş sürülür Sarılıp rulo yapılır Gül gibi içe doğru sarılarak üzerine bastırılır Kalan 3 beze de aynı şekilde açılıp, haşhaşlanır , rulo yapılıp gül gibi sarılıp biraz mayalanmaya bırakılırİçi haşhaşlı ve cevizli 4 beze tek tek büyük bir tava boyunda açılır, yağsız tavada iki yüzü kızarana kadar pişirilir Hazırlanan 4 yağlı elle parçalanarak servis tabağına alınır
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla