Konu
:
Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı
Yalnız Mesajı Göster
Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı
Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı
Malzemeler:
8 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz maya
4 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Birer su bardağı haşhaş, ceviz ve sıvıyağ karıştırılır
Yoğurma kabına 8 su bardağı un konur
Unun üzerine 1 yemek kaşığı toz maya ve 4 çay kaşığı tuz eklenir
Azar azar su dökülerek kulak memesinden biraz daha sert kıvamda yoğrulur
Yoğrulan hamur 4 eşit bezeye ayrılır
İlk beze unlu zeminde mantı hamuru kalınlığında açılır üzerine haşhaş sürülür
Sarılıp rulo yapılır
Gül gibi içe doğru sarılarak üzerine bastırılır
Kalan 3 beze de aynı şekilde açılıp, haşhaşlanır , rulo yapılıp gül gibi sarılıp biraz mayalanmaya bırakılır
İçi haşhaşlı ve cevizli 4 beze tek tek büyük bir tava boyunda açılır, yağsız tavada iki yüzü kızarana kadar pişirilir
Hazırlanan 4 yağlı elle parçalanarak servis tabağına alınır
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul