Yalnız Mesajı Göster

Eli Böğründe ( Kahramanmaraş)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eli Böğründe ( Kahramanmaraş)





Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı dana eti
100 gr kuyruk yağı
5 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
5 adet sivri biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Boş tepsiye dana eti yerleştirilir ve üzerine parça parça kuyruk yağı konur Etlere değmeyecek şekilde 5 adet soğan 4’e bölünerek tepsiye eklenir

7 adet domates dörde bölünerek diğer malzemelere değmeyecek şekilde tepsiye yerleştirilir 1 baş sarımsak, kabuklarından ayrılarak tepsinin ortasına konur ve tepsi 180 derecelik fırına yerleştirilir ve suyunun salması beklenir

Suyunu salan yemeği fırından çıkararak 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenir Tuzun sonradan konmasının sebebi; etin sertleşmemesidir

Biberler yıkanarak 3 santim büyüklüğünde doğranır ve tepsiye yerleştirilir Tepsi yeniden fırına verilerek ortalama 15-20 dk daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla