Konu
:
Eli Böğründe ( Kahramanmaraş)
Yalnız Mesajı Göster
Eli Böğründe ( Kahramanmaraş)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eli Böğründe ( Kahramanmaraş)
Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı dana eti
100 gr kuyruk yağı
5 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
5 adet sivri biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Boş tepsiye dana eti yerleştirilir ve üzerine parça parça kuyruk yağı konur
Etlere değmeyecek şekilde 5 adet soğan 4’e bölünerek tepsiye eklenir
7 adet domates dörde bölünerek diğer malzemelere değmeyecek şekilde tepsiye yerleştirilir
1 baş sarımsak, kabuklarından ayrılarak tepsinin ortasına konur ve tepsi 180 derecelik fırına yerleştirilir ve suyunun salması beklenir
Suyunu salan yemeği fırından çıkararak 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenir
Tuzun sonradan konmasının sebebi; etin sertleşmemesidir
Biberler yıkanarak 3 santim büyüklüğünde doğranır ve tepsiye yerleştirilir
Tepsi yeniden fırına verilerek ortalama 15-20 dk daha pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul