07-17-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Usulü Oruk

Köftesi için :1 kilo ince bulgur,
1/2 kilo tavuğun göğüs eti(aslında yağsız ince çekilmiş kıyma kullanılır ama tavuktan daha özlü olduğu için daha iyi sonuç veriyor),
baş soğan,
biraz kimyon
1 bardaktan az un,
renk ayarına göre 3-4 kaşık biber salçası,
biraz tuz,
su
Kıyması için :
400 gr orta yağlı kıyma,
5 tane soğan ,
150 gr ceviz içi(doğranmış veya az robottan geçmiş),
karabiber,
1 demet maydanoz,
sıvı yağ ve zeytinyağı
Kızartmak için :
Sıvı yağla zeytinyağı karışık
Önce iç malzeme yani kıyması kavrulur
Suyunu çekip kavrulan kıymaya sıvı yağ eklenir veya yarı yarıya zeytinyağı karışık olabilir
İyice kavrulan kıymaya soğanı eklenir(ince doğranmış)
Onunla da öldürdükten sonra karabiber tuz ceviz içi konularak devam edilir
En son içine maydanoz koyup altı kapatılır karıştırılır
|
|
|
|