Konu
:
Kurze (Kars)
Yalnız Mesajı Göster
Kurze (Kars)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurze (Kars)
500 gr yağlı koyun kıyması
2 soğan
1 kahve fincanı sirke
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Hamur malzemesi:
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Kurze:
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Kıyma ve soğanı bir tavada sürekli karıştırarak kavurun
Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın
Hamur için; unu bir kaba alın
Tuz serpip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin
Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun
Hamuru küçük bezelere ayırın
Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın
Kenar uçlarını kapatarak rulo şeklinde sarın
Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın
Hamurları kaynar suda haşlayıp kevgirle süzgece alın
Mantıları servis tabaklarına paylaştırın
Salçayı suyla ezin
Tavaya alıp 1-2 dakika pişirin
Salçalı sosu kurzelerin (mantı) üzerine gezdirip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul