Konu
:
Basalla (Adıyaman)
Yalnız Mesajı Göster
Basalla (Adıyaman)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Basalla (Adıyaman)
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı nohut
1 kg kemikli kuzu kuşbaşı et
1 yemek kaşığı biber salçası
1 soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Basalla:
Bir bardak sıcak su ile bulguru ıslatıp 10 dakika bekletin
Bulgur yumuşayınca un, yumurta, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin
Elinizi ara ara ıslatarak yoğurun
Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp fıstık şekli verin
Tencereye tereyağı, küp doğranmış soğan ve eti aktarın
Et suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun
Nohut, biber salçası, kırmızı pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak suyu ilave edip kısık ateşte 50 dakika pişirin
Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri ilave edin
20 dakika pişirip sıcak servis yapın
Pişerken yemeğinizin suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul