Yalnız Mesajı Göster

Malatya Usulü Pirpirim Çorbası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Usulü Pirpirim Çorbası





Pirpirim Çorbası Tarifi - Malatya Usulü Pirpirim Çorbası



Malzemeler:
2 demet semiz otu
4 adet soğan
1 su bardağı mercimek
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
½ su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı

Kefi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un

Yapılışı:
1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı pirinç birlikte haşlanır 2 demet semizotu, saplarıyla birlikte irice doğranır, mercimek ve pirincin üzerine ilave edilir Birkaç taşım kaynadıktan sonra, önceden haşlanmış 1’er su bardağı nohut ve kuru fasulye de çorbaya katılır Çorbanın kefi için, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağında kararana dek kavrulur Semizotlarının rengi değişmeye başladığında kef, az soğuk suyla inceltilerek çorbaya eklenir 4 soğan, küçük yemeklik doğranır, 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur ve çorbaya eklenir, bir taşım kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla