Konu
:
Malatya Usulü Pirpirim Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Malatya Usulü Pirpirim Çorbası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatya Usulü Pirpirim Çorbası
Pirpirim Çorbası Tarifi - Malatya Usulü Pirpirim Çorbası
Malzemeler:
2 demet semiz otu
4 adet soğan
1 su bardağı mercimek
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
½ su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Kefi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı pirinç birlikte haşlanır
2 demet semizotu, saplarıyla birlikte irice doğranır, mercimek ve pirincin üzerine ilave edilir
Birkaç taşım kaynadıktan sonra, önceden haşlanmış 1’er su bardağı nohut ve kuru fasulye de çorbaya katılır
Çorbanın kefi için, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağında kararana dek kavrulur
Semizotlarının rengi değişmeye başladığında kef, az soğuk suyla inceltilerek çorbaya eklenir
4 soğan, küçük yemeklik doğranır, 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur ve çorbaya eklenir, bir taşım kaynatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul