Konu
:
Kabune (İsparta)
Yalnız Mesajı Göster
Kabune (İsparta)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabune (İsparta)
1 kg pirinç
500 gr kemiksiz et
3 soğan
2 çorba kaşığı margarin
Kaynar et suyu
Tuz, karabiber
Kabune:
Soğanı temizleyip halka halka doğrayın
Tuz ve biberle ovup yıkayın
Pirinci ılık suda 10-15 dakika bekletin ve yıkayıp süzün
Eti haşlayıp tel tel ayırın
Bir tencereye sırasıyla soğan, et ve pirinci yerleştirin
Tuz ve karabiber serpin
Üzerine bir porselen tabak kapatın
Tabağın hizasına kadar kaynar et suyu ilave edin
Kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin
5-10 dakika dinlendirin
Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul