Yalnız Mesajı Göster

Kabune (İsparta)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabune (İsparta)





1 kg pirinç
500 gr kemiksiz et
3 soğan
2 çorba kaşığı margarin
Kaynar et suyu
Tuz, karabiber

Kabune:
Soğanı temizleyip halka halka doğrayın Tuz ve biberle ovup yıkayın Pirinci ılık suda 10-15 dakika bekletin ve yıkayıp süzün Eti haşlayıp tel tel ayırın

Bir tencereye sırasıyla soğan, et ve pirinci yerleştirin Tuz ve karabiber serpin Üzerine bir porselen tabak kapatın Tabağın hizasına kadar kaynar et suyu ilave edin Kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin 5-10 dakika dinlendirin Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla