Yalnız Mesajı Göster

Katmer-Kayseri

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katmer-Kayseri






Malzemeler


  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 5 su bardağı un
  • yeterince su, tuz
  • 1 paket margarin
  • 6 çorba kaşığı tahin


Yapılışı

Hamur malzemesi için unun içerisine zeytinyağ, tuz azar azar su eklenerek yumuşak bir hamur yapana dek yoğurulur Hamur 15-20 dakika dinlendirilir Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır İlk beze mantı yufkası inceliğinde açılır Eritilmiş margarinin içerisine tahin katılır ve açılan yufkanın üzerine bir kısmı dökülüp yayılır Kenarlarını içe doğru kıvırıp ortasında büyükçe delik açarak dışa doğru rulo yapılır Yapılan rulonun ucundan koparıp hamur sündürerek inceltilir, kendi etrafında tekrar rulo yapılır Bütün bezeler bu şekilde yapılıp küçük rulolar buzdolabında margarin ve tahin donuncaya dek bekletilir Daha sonra merdaneyle teker teker açıp yağsız teflon tavada veya elektrikli sacda arkalı önlü pişirilir İstenirse domates peynirle veya bir kase hafif koyulukta şerbet yapılıp servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla