Konu
:
Katmer-Kayseri
Yalnız Mesajı Göster
Katmer-Kayseri
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katmer-Kayseri
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytinyağ
5 su bardağı un
yeterince su, tuz
1 paket margarin
6 çorba kaşığı tahin
Yapılışı
Hamur malzemesi için unun içerisine zeytinyağ, tuz azar azar su eklenerek yumuşak bir hamur yapana dek yoğurulur
Hamur 15-20 dakika dinlendirilir
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır
İlk beze mantı yufkası inceliğinde açılır
Eritilmiş margarinin içerisine tahin katılır ve açılan yufkanın üzerine bir kısmı dökülüp yayılır
Kenarlarını içe doğru kıvırıp ortasında büyükçe delik açarak dışa doğru rulo yapılır
Yapılan rulonun ucundan koparıp hamur sündürerek inceltilir, kendi etrafında tekrar rulo yapılır
Bütün bezeler bu şekilde yapılıp küçük rulolar buzdolabında margarin ve tahin donuncaya dek bekletilir
Daha sonra merdaneyle teker teker açıp yağsız teflon tavada veya elektrikli sacda arkalı önlü pişirilir
İstenirse domates peynirle veya bir kase hafif koyulukta şerbet yapılıp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul