Yalnız Mesajı Göster

Kaysepi (Kocaeli)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaysepi (Kocaeli)





2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği
1 su bardağı su
15 su bardağı tozşeker
30 gr tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Kaysepi:
Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin Suyunu süzün ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin Üzerine şekeri ilave edip pişirin

Bir tavada tereyağını eritin Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdirin Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla