Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Diblesi (Giresun)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Diblesi (Giresun)





Yarım kg hamsi
Yarım demet kara lahana
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 soğan
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber, nane

Hamsi diblesi:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın Yıkayıp süzgece alın Lahanayı yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın Pirinci yıkayıp süzgece alın Soğanları soyup küp küp doğrayın

Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin Pirinç, soğan ve hamsileri ekleyin Üzerine kalan lahanayı yayın Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin Tuz serpip karıştırın ve ocağı kısın Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin

Maydanozu yıkayıp kıyın Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla