Konu
:
Hamsi Diblesi (Giresun)
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Diblesi (Giresun)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Diblesi (Giresun)
Yarım kg hamsi
Yarım demet kara lahana
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 soğan
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber, nane
Hamsi diblesi:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın
Yıkayıp süzgece alın
Lahanayı yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın
Pirinci yıkayıp süzgece alın
Soğanları soyup küp küp doğrayın
Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin
Pirinç, soğan ve hamsileri ekleyin
Üzerine kalan lahanayı yayın
Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin
Tuz serpip karıştırın ve ocağı kısın
Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin
Maydanozu yıkayıp kıyın
Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul