Konu
:
Uzayın Derinliklerinde Yolculuğa Çıkmak İstermisiniz
Yalnız Mesajı Göster
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merhaba sevgili uzay sakinleri
Size birbirinden eğlenceli 2 uygulamayı denemenizi tavsiye edeceğim
TAVSİYE 1:
GOOGLE SKY İLE MİLYONLARCA GÖK CİSMİNİ YAKINDAN TANIYABİLİRSİNİZ
Bu güzel servis sayesinde; uzay boşluğunda gezinebilir, yıldızları, nebulaları, galaksileri izleyebilir ve gezegenlerin rotalarını takip edebilirsiniz
Buyrun
Google Sky
Küçük bi ayrıntı: Google Earth programında, Ctrl+Alt+A'ya aynı anda basarsanız "Uçuş Simülatörü" açılır
Kendi köyünüzün, yaşadığınız şehrin veya Dünya üzerinde uçmak istediğiniz herhangi bir yerin üstünde sınırsızca uçablirsiniz
Özelikle dağlık bölgelerde görüntüler gerçeğe çok yakın
Uçmak istediğiniz yerin üstüne gelin ve yukarıda belirttiğim tuşlara aynı anda basın ve uçun
Başlarda uçağı kontrol etmekte baya zorlanacaksınız ama zamanla alışırsınız
İyi uçuşlar
TAVSİYE 2:
MARS'TA VE AY'DA F16 İLE UÇUN
Google Earth'ün uçuş simülatörünü denemenizi tavsiye etmiştim
Eğer kendi evinize intihar saldırısı düzenleyebilecek kadar tecrübe kazandıysanız uçuş simülatörünü Ay'ın ve Mars'ın üzerinde de deneyebilirsiniz
Google Earth programında üstte bulunan küçük halkalı gezegene tıklarsanız, Dünya dışında "Mars, Ay ve Gökyüzü" başlıklarını bulacaksınız
Gökyüzüne tıklarsanız, aynı Google Sky gibi milyonlarca gök cisminin görüntülerine ve bilgilerine ulaşabilirsiniz
Eğer Mars'a veya Ay'a tıklarsanız aynı Dünya gibi Mars'ın ve Ay'ın da 3 boyutlu haritası önünüze çıkacak
Burada hoşunuza giden bir kratere yaklaşın ve Ctrl+Alt+A'ya aynı anda basın ve uçun
Ben şu an Güneş sisteminin en büyük volkanik dağı olan Mars'taki Olimpos Dağı'nın krateri üzerinde uçuyorum
Size de tavsiye ederim
Esen kalın
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul