07-17-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı Almandan
Durumunuzu anlıyorum Acı çekmiş görünüyorsunuz ve isyan aşamasındasınız
İzniniz olur ise yazınızı değerlendirmek istiyorum ;
Her şey boş Evet her şey Bu Dünya İçin Boş, Bu Dünyada Boş Burası imtihan dünyası
Şöyle ki ; Milyarlarca galaksi varken , dünyada olmayı sen seçmedin ya da ben Bir sürü kıta ülke varken Türkiye'de bulunmayı ben seçmedim ya da her ne ise bulunduğunuz yeri 81 ilden İstanbul'da bulunmayı, doğmayı ben seçmedim Ailemi ben seçmedim Kendimi falan isimli falan falancanın rahminden çıkarken buldum ve bana bu ismi de onlar verdi Dinimi mezhebimi onlar belirledi Ancak Allah Bana Akıl verdi, İçime Şüphe Duygusu Verdi Benden Onu Bulmamı İstedi Dinim İslam (elhamdülillah) olsa da Rab sorgulamamı neden bu dine mensub olduğumu bilmemi istedi
ya da şöyle bakalım ; ortalama bir insanın yaşamı 70yıl değil mi? yani herşeyi Güneş'in ışınsal platformu üzerinde yaşadığımızı var sayarsak, Güneş'in çevresinde yaşamımıza devam ediyorsak ve Güneş'in 1 yılı 255 milyon yıl sürüyorsa 70 yıllık zaman ölçüsünde, bizim 70 yıllık hayatımızın değeri nedir??
255 milyon yılda , 70 yıl denilen süreç sadece 8,6 saniyedir Yani bir insanın bir rüya süresi Yani ortalama bir süre yasayan bir insan bile 8,6 saniye yaşamış olurken ve önümüzde bunca kanıt varken bunca söylenen varken Rabbin Hikmetinden Sual Olunması Haddimize mi ?
Allah akıl vermiş , düşün diye 
Allah şüphe vermiş , şüphe et ve bul diye 
Rab hiç bir zaman meşgul değildir Rab her daim kulunun yanındadır Unutmamalıyız ki ; Ben Ben'i Unutsam Dahi Rab Beni Unutmaz Aklınızın Karışık Durumundan Çıkmanız İçin Egonuzu Yenmeniz Gerekir Kanımca Kibrimizden Sıyrılmalıyız Kibrimizden sıyrılıp bütün kalbimizle rabbe dönebilmeyi bilmeliyiz
Hepimizin Unuttuğu şu ki ; yukarıda bir yerlerde tahtında oturup herkese kızan ya da gülümseyen ak sakallı bir ihtiyar yok !
|
|
|