Konu
:
Beyin Nasıl Beslenir
Yalnız Mesajı Göster
Beyin Nasıl Beslenir
07-17-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Beyin Nasıl Beslenir
merhaba,
saglikli bir insanin vücudu yedigi her gidadan yetecek ölcüde kendi vitaminini alir özellikle takviye bir vitamine gerek yok
ama illaki beyine özel vitamin alinmak istiyorsa beyinle beraber tüm sinir sistemini besleyen b-komplex vitamini alinir (komplex= b-vitamin serisi) yalniz her vitaminde oldugu gibi burdada kür yapilmasi tavsiye edilir sürekli kulanma tavsiye edilmez
neden? bugun zararsiz diyebilecegimiz bir vitamin bakarsin tibbin ilerlemesiyle 5-10-20 sene sonra, vahim zarar sagladi diyebilmemiz ihtimali, birde tabi placebo diye birsey var tabi yani inanc meselesi, kimi der faydali kullan kimi der faydasi yok ama zararida yok istersen kullan, ben sahsen belgelerle onaylanmis vitamin kürü tercih ederim
kendi annem ve babama örnegin tocopherol=vitamin e´1000mg senede 2x kur yaparim veya omega3= aritilmis balik yagi senede 1x/3aylik kür yaparim
kesinlikle tibbin onayini almis ve önerilebilecek vitaminlerden biri oda 50yas üstü insanlar icin= calcium&vitamin d 25= yüksek dozajli ve vitamin d25 eklenmis kemik vitamini bunu hergün 1tane suda eritib icebilirler ben anneme uyguluyorum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul