Konu
:
Zeka Geliştiren Gıdalar...
Yalnız Mesajı Göster
Zeka Geliştiren Gıdalar...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeka Geliştiren Gıdalar...
Doğru seçilmiş gıdaların öğrenme kabiliyetini arttırıyor
İşte o gıdalar
Uzmanlar doğru seçilmiş gıdaların öğrenme kabiliyeti ve zekâ üzerinde olumlu etkileri bulunduğu belirledi
Vücuda gerekli enerjiyi sağlamak için karbonhidrat tüketilmesi gerektiğini belirten Münih'teki Ludwig-Maximilians Üniversitesi'nde görev yapan Alman Profesör Olaf Adam (62) "Beynin hızlı çalışması için protein ve hafızayı kuvvetlendirmek için de krom içeren gıdalar alınmalı" dedi
Bild gazetesinde yer alan habere göre zekayı artıran gıdalar şunlar:
1 Esmer pirinç pilavı: Çavdarlı gıdalar karbonhidrat ve bol B vitamini içerir
Glikoz yavaş yavaş çözülürken beyne gerekli olan enerji gider
Enerji açısından tatlı gıdalardan çok daha uzun sürede etkili olur
2 Kıvırcık lahana: Magnezyum kalsiyum sodyum içerir
Beyne yeterli enerjiyi sağlar ve stresten korur
3 Süt: Kalsiyum ve yağ asidi içerir
Beynin daha hızlı çalışmasını sağlar
Araştırmalar emzirilen bebeklerin emzirilmeyen bebeklere göre daha zeki olduğu ortaya çıkmıştır
4 Patates: Patatesin içinde bulunan karbonhidratlar beyne doğru miktarda enerjinin gitmesini sağlar
Bu miktarın az olması insanda bitkinlik hissi yaratır ve yaşlılarda da hafıza yetersizliğine neden olur
5 Muz: Beynin yeterli şekilde çalışması için B vitamini içerir
B vitamini konsantrasyon bozukluğuna ve hafıza zayıflığına karşı birebirdir
6 Kahve: Kan damarlarını genişleterek besleyici maddelerin daha hızlı beyne etki etmesini sağlar
Dikkat ve konsantre sağlar
Yorgunluk hissini yok eder
Ancak günde üç fincandan fazla kahve içmeyin yoksa kahvenin olumlu etkisini yok eder
7 Balık: Bol iyot içerir ve troit hormonu olan thyroxini harekete geçirir
8 Su: Yetişkin birinin günde 1
5 litre su içmesi gerekiyor
Yeterli miktarda sıvı yeterli miktarda besinin beyne transferini sağlar
9 Ceviz/fındık: Önemli aminoasitler olarak bilinen Triptophan ve Isoleucin içerir
İnsanın kendini zihinsel ve psikolojik olarak daha iyi hissetmesini sağlar
Nar
Kırmızı şarap ve yeşil çayda bulunandan daha çok antioksidan içerir
Bu sebeple araştırmalarda cilt prostat ve akciğer kanseri hücrelerini engeller
Nar suyu beyin deformasyonunu önler ve Alzheimer’a karşı koruyucudur
fareler üzerinde yapılan araştırmalarda nar suyu içenlerin labirent testini daha kolay başardıkları belirlendi
Özellikle diabet hastaları üzerinde yapılan araştırmalarda düzenli olarak nar suyu içmek kötü kolesterolü önler
Damarları güçlendirir
Arpa
Buğday yulaf gibi arpa da yüksel lif içerir
İşlenmiş unda da vardır
Bu tür besinlerin kötü kolesterolü % 17
4 oranında düşürür
Beslenme listelerine arpa eklenen kişilerde kandaki yağ oranının azladığı da biliniyor
Bunun yanı sıra kandaki şeker ve insülin oranını düşürür
Bu nedenle arpa Tip 2 diyabet hastalarına öneriliyor
Kızılcık
Kızılcık oldukça yüksek antioksidan içerir
Kanser türlerinden idrar yolu enfeksiyonundan korur hatta dişetini güçlendirir
Kızılcık suyu enfeksiyona neden olan bakterileri E
coli’yi yok eder
Her gün kızılcık suyu içmek de çarpıntıyı önleyerek damarların daha esnek ve güçlü hale gelmesini sağlıyor
Brokoli
Haftada üç gün borkoli yemek en az 20 farklı rahatsızlığı önler
Vücutta bulunan kanser hücrelerinin büyümesini önler veya onları yok eder
Yarım kase brokoli yüksek kolesterolü düşürüyor kalbinizi korur
Gözün retina hücrelerinin güneşin UV ışınlarından zarar görmesini önler
Kefir
Bir çeşit bakterinin süte karıştırılmasıyla hazırlanan kefir yüksek seviyede kalsiyum içerir
Araştırmalarda kefirin yiyecek alerjilerine karşı bağışıklığı güçlendirdiği 50 yaş üzeri kadınları akciğer kanseri riskinden koruduğu ve yüksek laktoz seviyesi sebebiyle laktoz seviyesi düşük kişiler için de faydalı olduğu belirtiliyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul