Prof. Dr. Sinsi
|
Hastalıkların Zihinsel Nedenleri Ve Olumlamalar
HASTALIKLARIN ZİHİNSEL NEDENLERİ
Fiziksel bir sorunun olduğunda listeyi kullanma yolu:
1 Sorunun zihinsel nedenine bak ve bunun senin için doğru olup olmadığını düşün
Değilse, sessizce otur ve kendine sor: “Bende bunu yaratan hangi düşünceler olabilir”
2 Şu sözleri tekrar et: “Bilincimde bu koşulları yaratan düşünce kalıbını bırakmaya
hazırım ”
3 Yeni düşünce modelini birçok kez tekrar et
4 İyileşmenin zaten başlamış olduğunu varsayıp, iyileşmeyi kabul et
SORUN_OLASI NEDEN_ YENİ DÜŞÜNCE MODELİ
A
Addison hastalığı: (Derin boyutta duygusal yoksunluk Kendine duyulan kızgınlık )
“Bedenimin, düşüncelerimin, duygularımın bakımını sevgiyle yapıyorum ”
Adrenal sorunlar: (Yenilgi duygusu Kendine aldırış etmemek Endişe) “Kendimi seviyorum
ve onaylıyorum Kendime bakma isteğini duyuyorum ”
Ağlamak: (Gözyaşları hayatın ırmaklarıdır Üzüntü ve korkudaki kadar sevinçte de gözyaşı
dökülür ) “Tüm duygularımda huzur içindeyim Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ”
Ağrılar, Sızılar: (Sevgiye hasret çekmek Dokunulmayı özlemek ) “Kendimi seviyorum ve
onaylıyorum Sevecen ve sevilen bir insanım ”
AIDS: (Kendini reddetmek, cinsel suçluluk ve yetersizlik duygusu ) “Hayatın kutsal ve
görkemli bir ifadesiyim Cinselliğimden haz duyuyorum Kendimi seviyorum ”
Akciğer sorunları: (Hayatı kabul etmemek Depresyon Üzüntü Dolu dolu bir yaşama
kendini layık görmeme ) “Hayatım mükemmel bir denge içinde Hayatı dolu dolu yaşamaya
hakkım ve kapasitem var ”
Akıntı: (Eşe duyulan kızgınlık Cinsel suçluluk duygusu Kendini cezalandırma ) Başkaları,
kendime duyduğum sevgi ve saygının aynalığını yapıyor Cinselliğimin coşkusunu
yaşıyorum ”
Allerjiler: (Kime allerji duyuyorsunuz? Kendi gücünü reddetmek) “Dünya güvenli ve dostça
Güvencedeyim Hayatla barış içindeyim ”
Alkolizm: (Ne yararı var? Yararsızlık, suçluluk, yetersizlik duygusu Kendini reddetme ) “Şu
anda yaşıyorum Her an yeni bir an Özdeğerimi görmeyi seçiyorum Kendimi seviyorum ve
onaylıyorum ”
Alzheimer hastalığı: (Yaşamı terketme arzusu Hayatı olduğu gibi kabul edememek)
“Herşey doğru zaman ve mekan sıralaması içinde gelişiyor Her şey olması gerektiği gibi
oluyor ”
Amfizem: (Yaşam korkusu Kendini yaşamaya layık bulmama ) “Dolu dolu ve özgür
yaşamak en doğal hakkım Hayatı ve kendimi seviyorum ”
Amnezi: (Korku, hayattan kaçış Kendi ayakları üzerinde duramama ) “Zeka, cesaret ve
özdeğere daima sahibim Hayatta olmayı seviyorum ”
Anemi: (“Evet, ama” yaklaşımı Haz yoksunluğu Yaşam korkusu Yeterli olmama duygusu)
“Hayatın her alanında zevk alacağım çok şey var Hayatı seviyorum ”
Anksiyete (kaygı): Hayatın akışına ve gidişatına güven duymama) “Kendimi seviyorum ve
onaylıyorum Hayatın akışına güveniyorum Güvencedeyim ”
Anoreksi: (Hayatı reddetmek Aşırı korku, kendinden nefret ve reddedilme) “Olduğum
gibiyim Olduğum gibi olmaktan mutluyum Yaşamayı seçiyorum Hazzı ve kendimi kabul
etmeyi seçiyorum ”
Anüs: (Atma noktası, boşaltma noktası ) “İhtiyaç duymadığım şeyleri kolaylıkla ve rahatlıkla
atıyorum ”
Anüs- apse: (Bırakmak istediğiniz şeyi bırakamamaktan duyduğunuz kızgınlık)
“Bıraktığımda güvendeyim Sadece ihtiyacım olmayan şeyleri atıyorum ”
-Acı: (Suçluluk duyma Cezalandırılma arzusu Yetersizlik ) “Geçmiş geçmişte kaldı
Şimdi kendimi sevmeyi ve onaylamayı seçiyorum ”
-Fistula: (Gereksiz şeyleri kısmen tutarak atmak Geçmişin olumsuzluklarına takılı
kalmak ) “Sevgiyle geçmişi tümüyle özgür bırakıyorum Özgürüm Sevgiyim ”
-Kaşınma: (Geçmiş hakkında suçluluk duymak Pişmanlık ) “Kendimi sevgiyle
affediyorum Özgürüm ”
Anüs kanaması: (Kızgınlık ve öfke ) “Hayatın akışına güveniyorum Doğru ve yararlı adımlar
atıyorum ”
Apati: (Duygulara izin vermemek Kendini ölü gibi hissetme Korku ) “Duygularıma izin
veriyorum Kendimi hayata açıyorum Yaşam deneyimlerine hazırım ”
Apandisit: (Korku, yaşam korkusu İyi şeylerin akışını engellemek ) “Güvendeyim Kendimi
gevşetiyor ve hayatın zevkle akmasına izin veriyorum ”
Apse: (İncinme, küçümsenme, intikam duyguları içinde dönüp durma) Düşüncelerimin
özgürleşmesine izin veriyorum Geçmiş bitti Huzurluyum
Arter: (Yaşam sevincini taşıyan damarlar ) “Yaşam sevinciyle doluyum Kalbimin her
atışında tüm bedenime yayılıyor ”
Arterioskleroz: (Direnme, gerginlik Katışlaşmış dar düşünceler İyiyi görmeyi reddetmek )
“Hayata ve hazza tamamen açığım Sevgiyle bakmayı seçiyorum ”
Artrit: (Sevilmediğini hissetmek Eleştirilmek, kırgınlık) “Sevgiyim Kendimi sevmeyi ve
onaylamayı seçiyorum Başkalarına sevgiyle bakıyorum ”
Artritli parmaklar: (Cezalandırma, suçlama arzusu Kurban olduğunu hissetmek ) “Sevgi ve
anlayışla bakıyorum Tüm yaşadıklarıma sevginin ışığıyla yaklaşıyorum ”
Araba tutması: (Korku Tutsaklık Tuzağa düşmüş hissetmek ) “Zaman ve mekan içinde
kolaylıkla ilerliyorum Sevgi çepeçevre beni kuşatıyor ”
Astım: (Nefes almaya hak duymamak Boğulmuşluk duygusu ve bastırılmış gözyaşı
“Hayatımın sorumluluğunu üstlenme güvenini duyuyorum Özgür olmayı seçiyorum ”
Astım nöbeti: (Korku Hayata güvenmemek Çocuklukta takılıp kalmak ) “Büyümekten
korkmuyorum Hayatıma ve kendime güven duyuyorum ”
Bebek astımı: (Yaşam korkusu Doğmaktan duyulan pişmanlık “Bu çocuk güven dolu bir
ortamda ve seviliyor Beklenilen ve değer verilen bir çocuksun ”
Ayaklar: Kendimizi, başkalarını, hayatı anlama kapasitemiz “Anlayışım genişliyor Değişen
dünyaya ayak uyduruyorum ”
Ayak parmakları: Geleceğin küçük ayrıntıları “Tüm ayrıntılar kendi kendine yerlerini
bulurlar ”
Ayakbileği: (Hareket ve yol belirlemeyi temsil ediyor ) “Hayatta ileri doğru adımları kolaylıkla
atıyorum ”
Madura ayağı: (Dışlanmaktan duyulan çaresizlik duygusu İleri adım atamama ) “Kendimi
seviyorum ve onaylıyorum İlerlemek için kendime izin veriyorum ”
Aybaşı sorunları: (Kadın olmaktan duyulan suçluluk duygusu Cinsel organların günah, pis
olduğu inancı ) “Kadın olarak gücümü ve bedenimin normal işlevlerini kabul ediyorum
Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ”
B
Bacak sorunları:
- Üst: (Çocukluk travmalarının etkisinden kurtulamamak ) “Benim için bildiklerinin en
iyisini yapıyorlardı Onları affediyorum ”
- Alt: (Gelecek korkusu Kıpırdamak istememek ) “Geleceğe güvenle bakıyorum ”
Bademcikler: (Korku Bastırılmış duygular Tıkanmış yaratıcılık ) “Yüksek düşünceler bende
ifade buluyor Her şey iyiliğim için oluyor ”
Bağımlıklar: (Kendinden kaçmak Korku Kendini sevmeyi bilmemek) “Artık ne kadar
harikulade bir varlık olduğumun farkına vardım Kendimi sevmeyi ve haz almayı seçiyorum ”
Bagırsaklar Dışkının atılmasını sağlıyor
- Sorunlar: (Eski ve ihtiyaç duyulmayan şeyi atmaktan korkmak ) “Kolaylıkla eskiyi
bırakıyor, coşkuyla yeniyi kabul ediyorum ”
Baş ağrısı (Değersizlik duygusu Korku Kendini eleştirme ) “Kendimi seviyorum ve
onaylıyorum Yaptığım şeyleri sevgiyle yapıyorum ”
Baş dönmesi: (Kaçış Dağınık düşünce Görmeyi reddetmek ) “Hayatla uyum ve barış
içindeyim Canlı ve mutlu olmakla güven içindeyim ”
Bayılmak: (Korku Başedememek ) “Hayattaki her şeyle başetme gücüm var ”
Beden Kokusu: (Korku Kendinden hoşlanmamak İnsanlardan korkmak ) “Kendimi
seviyorum ve onaylıyorum Güven duyuyorum ”
Beyin: Bilgisayar ve santralı temsil ediyor
- Tümör: “Yanlış programlanmış inançlar İnatçılık Değişmeyi reddetmek ) “Zihnimin
bilgisayarını yeniden programlamak çok kolay Hayat değişimler sürecidir ”
Bitkinlik: ( Can sıkıntısı Yaptığı işi sevmemek ) “Hayattan coşku duyuyorum Enerji ve
coşkuyla doluyum ”
Boğaz sorunları: (Kendi adına konuşamamak Yutulmuş kızgınlık Tıkanmış yaratıcılık
Değişme ve korkusu ) “Kendimi özgürce, kolaylıkla, sevgiyle ifade ediyorum Yaratıcılığımı
kullanıyorum Değişmeye hazırım ”
Boyun ağrıları: (Soruna bir başka açıdan bakmayı reddetmek İnatçılık Esnek olmamak )
“Kolaylıkla ve esneklikle bir konuyu her açıdan görebiliyorum Birşeyi yapmanın ve görmenin
bir çok yolu var ”
Böbrek sorunları: (Yargılama, düşkırıklığı, başarısızlık Utanç Çocuk gibi tepki gösterme )
“Daima doğru adım atıyorum Her deneyim yararlı Büyümeyi seçiyorum ”
Bronşit: (Bağırılıp çağrılan aile ortamı): “Çevremde barış ve uyum var ”
Bunama: (Çocuğun güven dolu sanılan dünyasına geri dönmek Bakım ve ilgi talep etmek
Etrafındakileri bir çeşit kontrol etme yolu Kaçış ) “Korunma Güven Barış Evrensel akıl
hayatın her boyutunda çalışıyor ”
Burun akması: (İçsel ağlama Çocuksu gözyaşı Kurban ) “Hayatımın yaratıcı gücünün
bende olduğunu kabul ediyorum Hayattan zevk almayı seçiyorum ”
Burun kanaması: (Kabul görme isteği Önem verilmeme duygusu ‘Sevgi istiyorum ’)
“Kendimi seviyorum ve onaylıyorum Gerçek değerimi biliyorum ”
C
Cilt sorunları: (Kaygı, korku Eski, derine gömülmüş bir tehlike Dokunulma yoksunluğu )
“Barış ve sevgi düşünceleriyle kendimi koruyorum Geçmişi unuttum ve affettim Şimdi
özgürüm ”
Cinsel hastalıklar: (Cinsel organların günah ve pislik yuvası olduğu inancı Suçluluk
Cinsellikte insanları kullanmak, sömürmek, tecavüz etmek ) “Cinselliğimi sevgiyle ifade
ediyorum Bana iyi duygular hissettiren cinselliği yaşamayı seçiyorum ”
Cushing Hastalığı: (Zihinsel dengesizlik Sürekli çılgınca fikirler üretilmesi Aşırı güçlülük
duygusu ) “Sevgiyle bedenimi ve zihnimi dengeliyorum Şimdi bana iyi duygular veren
düşünceleri seçiyorum ”
Cüzzam: (Hayatla başedememe Temiz ve iyi olmadığına dair uzun süreli inanç )
“Sınırlılığımı aşıyorum Sevgi tüm hayatımı iyileştiriyor ”
Ç
Çene Sorunları: (Kızgınlık İntikam arzusu ) “Yarattıklarımı değiştirme gücü bende ”
Çıban (şirpençe): Bize yapıldığını düşündüğümüz haksızlıklara duyulan zehirli öfke )
“Geçmişi bırakıyorum, hayatımın her alanını iyileştirmek için kendime zaman tanıyorum ”
Çocuk hastalıkları: (Takvime, toplumsal kurallara ve sahte yasalara inanmak Etrafındaki
yetişkinlerin çocukça davranışları ) “Bu çocuk kutsal sevgi ve korumasıyla kuşatılmış
Zihinsel bağışıklık talep ediyoruz ”
Çocuk felci: (Paralize eden kıskançlık Birisini durdurma isteği ) “Her şey, herkese yetecek
kadar çok Sevecen düşüncelerle özgürlüğümü yaratıyorum ”
Çürükler: (Yaşamda küçük engeller Kendini cezalandırma ) “Kendimi seviyorum ve saygı
duyuyorum Kendime sevecen davranıyorum ”
D
Dalak: Obsesyon Bir şeylere aşırı tutku “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ”
Delilik: (Aileden kaçış Hayattan şiddetli bir kaçış ) “Bu kişi gerçek kimliğini biliyor ve
Evrensel Aklın yaratıcı bir ifadesi ”
Denge Kaybı: (Dağınık düşünceler ) “Hayatım olduğu gibi mükemmel ve güvenli Her şey iyi ve güzel ”
Deniz tutması: (Korku Ölüm korkusu Kontrolü yitirme ) “Her yerde barış ve huzur içindeyim Hayata güveniyorum ”
Dirsek: Yön değişimlerini ve yeni deneyimleri kabullenmeyi temsil eder “Yeni deneyimlere,
yeni değişimlere ve yeni doğrultulara kolaylıkla uyum sağlıyorum ”
Disk kayması: (Hayatta hiç bir desteğin olmadığı duygusu Kararsızlık ) “Hayat, tüm
düşüncelerimi destekliyor Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ”
Diş sorunları: (Uzun süreli kararsızlık Karar vermek için düşünceleri analiz edememe )
Doğruluk ilkesinden şaşmadan kararlarımı veriyorum Doğru kararlar verdiğimin güvencesi
içindeyim ”
Dişeti kanamaları: (Hayatta aldığımız kararlardan haz duymama ) “Aldığım kararların
doğruluğuna güveniyorum Huzurluyum ”
Dişeti sorunları: (Kararları kesinleştirememek, hayat karşısında güçsüzlük ) “Kararlı bir
insanım Kendimi sevgiyle destekliyorum ve kararlarımı uyguluyorum ”
Diyabet (Şeker hastalığı): Geçmişteki seçimlerinden pişmanlık duymak Hayatı kontrol
altına alma ihtiyacı Derin üzüntü Hayattan tat almama ) “Bu an güzelliklerle dolu Günün
tatlı yönlerini görmeyi, yaşamayı seçiyorum ”
Diz sorunları: (İnatçı ego ve gurur Taviz verememe Uzlaşamama Esnek olmama )
“Affediyorum Anlıyorum Şefkat duyuyorum Kolayca uzlaşıyorum ”
Doğuştan gelen sakatlıklar: (Karmik Böyle gelmeyi siz seçtiniz Ailemizi de biz seçeriz )
“Her deneyim, gelişim sürecimiz için mükemmel Olduğum gibi olmaktan mutluyum ve
huzurluyum ”
Dudak uçuğu: (Hayatı küçümseme alışkanlığı Kendini ve başkalarını aşırı eleştirme ‘Her
şey ne kadar kötü, değil mi’ deme alışkanlığı ) “Hayatla birim Kendimi ve başkalarını
seviyorum Yaşamaktan mutluluk duyuyorum ”
Düşük: (Gelecek korkusu ‘Şimdi değil, daha sonra ’ Yanlış zamanlama ) “Hayat bana
daima uygun çözümleri getiriyor ”
E
Egzama: (Aşırı muhalefet, düşmanlık Zihinsel feveran ) “İçimde ve etrafımda uyum, barış,
sevgi ve hazla çevriliyim Güvencedeyim ”
Eklemler: Hayatımızın yön değiştirmesi “Daima en iyi yöne doğru gidiyorum ”
El bileği: Hareketi ve kolaylığı temsil ediyor “Tüm deneyimlerime bilgelikle, sevgiyle,
kolaylıkla yaklaşıyorum ve üstesinden geliyorum ”
Epilepsi(Sara): (Eziyet çekme Hayatı reddediş Büyük mücadele duygusu Kendine yönelik şiddet ) “Hayatı sonsuz ve haz dolu olarak görmeyi seçiyorum Ben de sonsuz, haz dolu ve huzurluyum ”
F
Fıtık: (Zedelenmiş ilişkiler Gerginlik Yanlış yaratıcı ifade ) “Kendimi seviyorum ve
onaylıyorum Kendim olmakta özgürüm ”
Fibroid: Tümör ve kistler: (Eşe derinden kırılma ve bu kırgınlığı besleme Kadınlık benliğine
darbe yemek ) “Bu deneyimi bana çeken düşünce kalıbından kendimi kurtarıyorum ”
Frijitlik: (Cinsel soğukluk): (Korku Hazdan korkma Cinselliğin kötü olduğuna dair inanç
Duyarsız eş ) “Bedenimden zevk duyarken güvencedeyim Kadın olmaktan mutluluk
duyuyorum ”
G
Gastrit: (Uzun süren kararsızlık ) “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ”
Geğirme: (Korku Hayatı çabucak yutmaya çalışmak ) “Yapmam gereken her şeyi yeri ve
zamanı var Huzurluyum ”
Göğüsler: Anneliği ve şefkati temsil ediyor “Mükemmel bir denge içinde besleniyor ve
besliyorum ”
- Kistler, yumrular, ağrılar: (Aşırı annelik Aşırı koruma Aşırı tahakküm
Yaşamdan beslenmeyi engellemek ) “Kendim olmakta özgürüm, başkalarının da
kendileri olma özgürlüğüne saygı duyuyorum Herkes büyüyüp gelişmeli ”
Gözler: Berrak görüşü simgeliyor Geçmişi, anı geleceği ) “Her şeyi sevgi ve sevinçle
görüyorum ”
Göz Sorunları: (Hayatta gördüğü şeylerden hoşlanmamak ) “Görmekten hoşlanacağım bir
hayatı yaratıyorum ”
- Astigmat: (Kendini olduğu gibi görme korkusu ) “Kendi güzelliğimi ve görkemimi
görmeyi seçiyorum ”
- Katarakat: (Geleceği karanlık görmek ) “Hayat sonsuz ve haz doludur ”
- Çocuklar: (Ailede olan biteni görmek istememe ) “Bu çocuğu mutluluk ve güzellik
kucaklıyor ”
- Şaşılık: (Aynı anda zıt amaçların olması ) “Gördüğüm bana güven veriyor ”
- Hipermetrop: (Anda yaşanılanların değerini bilmemek ve korkmak ) “Şimdi ve
buradayım Güvende olduğumu görüyorum ”
- Miyop: (Gelecek korkusu ) “Kutsal hayatın rehberliğine güveniyorum ”
- Glakoma: (Taşlaşmış affetmezlik ) ”Sevgi ve şefkatle bakıyorum ”
- Keratit: (Aşırı kızgınlık Yumruk atma arzusu ) “Bırakıyorum yüreğimdeki sevgi
gördüğüm her şeyi iyileştirsin ”
Grip: (Kitlesel karamsarlık ve inançlara uyum Korku İstatistiklere inanmak ) “Toplum
inançlarının ötesindeyim Toplumsal etkilerden özgürüm ”
Guatr: (Üzerinde baskılara duyulan nefret Kurban Doyumsuzluk ) “Hayatımın tek otoritesi
ve gücü benim Kendim olmakta özgürüm ”
Gut Hastalığı: (Tahakküm etme ihtiyacı Sabırsızlık Kızgınlık “Kendimle ve başkalarıyla
barışığım ve huzurluyum ”
H
Hazımsızlık: (İçgüdüsel korku, kaygı, başa çıkamama ) “Yeni deneyimleri kolaylıkla ve
zevkle özümsüyorum ”
Hemoroid: (Geçmişe duyulan kızgınlık Geçmişin sorumluluğu altında ezilme ) “Yapmak
istediğim her şey için zamanım var Sevgi olmayan her şeyi bırakıyorum ”
Hepatit: (Değişime direnç Korku, kızgınlık, nefret ) “Düşüncelerim arınmış ve özgür Geçmişi bırakıyorum, yeniye yöneliyorum ”
Herpes: (Cinselliğin ayıp olduğu toplumsal inancı kabullenme Cezalanma ihtiyacı Utanç
duygusu Cezalandırıcı bir Tanrı’ya inanma ) “Benim Tanrı anlayışım sevgidir Cinsellik
normal ve doğaldır Cinselliğimi ve bedenimi seviyorum ”
Hipertiroidi: (İstenen şeyi yapamamaktan duyulan aşırı düş kırıklığı Daima kendini değil,
hep başkalarını düşünmek ) “Gücüme yeniden sahip çıkıyorum Kararlarımı kendim
veriyorum Kendi mutluluğumun doyumunu yaşıyorum ”
Hiperventilasyon: (Korku Değişime karşı duymak Gidişata güvenmemek ) Nerede olursam
olayım güven içindeyim Hayatın akışına güveniyorum ”
Hipofiz: Kontrol merkezi “Zihnim ve bedenim mükemmel denge içinde ”
Hipoglisemi: (Hayatın yükü altında ezilmek ) “Hayatımı hafif, kolay, zevkli hale getirmeyi
seçiyorum ”
Hodgkin Hastalığı: (Suçlama ve ‘yetersiz olmak’tan duyulan büyük korku Kendini kabul
ettirmeye duyulan aşırı gereksinme çabalarıyla yaşam zevkinin unutulması ) “Kendim gibi
olmaktan son derece memnunum Olduğum gibi değerliyim ve yeterliyim Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ”
Horlama: (Kalıplaşmış düşüncelerden kurtulmayı inatçı bir reddediş ) “İçinde sevgi ve haz
olmayan düşüncelerimi bırakıyorum Yeniyi, tazeliği, canlılığı seçiyorum ”
İ
İçe dönmüş tırnak: (İlerlemekten duyulan endişe ve suçluluk duygusu ) “Hayatta kendi
yolumu çizmek en doğal hakkım Güvenliyim Özgürüm ”
İdrar Sorunları: (Endişe Eski, düşünceler saplanma Bıkkınlık ) “Eskiyi kolaylıkla ve
rahatlıkla bırakıyor ve yeniye hayatımda yer veriyorum ”
İdrar yolu enfeksiyonu: (Genellikle karşı cinse veya sevgiliye duyulan öfke Başkalarını
suçlamak ) “Bu koşulları yaratan bilincimdeki kalıpları değiştiriyorum Değişmeye hazırım
Kendimi seviyorum ”
İktidarsızlık: (Cinsel baskı, gerginlik, suçluluk Toplum baskısı Önceki eşe duyulan öfke
Anne korkusu ) “Cinsel gücümü kolaylıkla ve zevkle ifade ediyorum ”
İshal: (Korku Reddetmek Kaçış ) “Beslenme, hazmetme ve dışkılama sistemim düzenli
işliyor Hayatla barış içindeyim ”
İştah –fazla: (Korku Korunma ihtiyacı Duyguları yargılamak ) “Güvendeyim Hissetmek
sağlıklıdır Duygularım normal ve kabul edilebilir şeylerdir ”
-az: (Korku Kendini koruma Hayata güvenmemek “Kendimi seviyorum ve
onaylıyorum Güvendeyim Hayat zevkli ve güven dolu ”
K
Kaba etler (butlar): Gücü temsil ediyor Gevşek kabaetler; gücün kaybolması “Gücümü
akıllıca kullanıyorum Güçlüyüm Güven doluyum ”
Kadın Sorunları: (Kendini, dişiliğini, dişilik prensibini reddetme ) “Kadın olduğum için
mutluyum Bedenimi seviyorum ”
Kalça Sorunları: Büyük kararlar almada duyulan korku Gidilecek bir yönün olmaması )
“Hayatım denge içinde Her yaşta kolaylıkla ve zevkle hayatımda ilerleme gösteriyorum ”
Kalp: Sevgi ve güven merkezi “Kalbim sevgi ritmiyle atıyor ”
- sorunları: (Uzun süreli duygusal sorunlar Haz yoksunluğu Kalbin katılaşması
Stres ve zorluklar ) “Coşku, haz, mutluluk Bunların düşüncelerimi, deneyimlerimi, bedenimi
doldurmasına izin veriyorum ”
- Krizi: (Haz duygusunu para, pozisyon vb için feda etmek ) “Önce sevgi geliyor
Hayattan haz almayı seçiyorum ”
- Kalp damarlarının daralması: (Zihinsel katılık, katı yüreklilik,çelik gibi irade, esnek
olmama Korku ) “Sevecen mutlu düşünceleri seçerek sevecen, mutlu bir dünya yaratıyorum
Güvenli ve özgürüm ”
Kan: Bedende hazzı temsil ediyor, özgürce akıyor ) “Hayatın mükemmel ritmi içinde haz
alıyorum ve haz veriyorum ”
Kan Sorunları: (Sevinç yoksunluğu ve düşüncelerin özgürce dolaşamaması ) (Sevinç verici
yeni düşünceler içimde özgürce dolaşıyor )
-Pıhtılaşma: (Haz duymaya kapalı olmak ) “İçimde yeni bir hayat uyanıyor ”
Kanama: (Haz alma duygusunu yitirmek Kızgınlık ama neye?) “Hayatın mükemmel ritmi
içinde haz alıyorum ve haz veriyorum ”
Kan Basıncı- yüksek: (uzun zamandır çözülemeyen duygusal sorun ) “Geçmişi huzurla
bırakıyorum ”
-düşük: (Çocukta sevgi yoksunluğu Yenilgi Niye uğraşayım ki? Nasılsa bir şey
değişmeyecek ) “Hep sevinç dolu olan şu anda yaşamayı seçiyorum Yaşamım bir sevinç
kaynağı ”
Kabızlık: (Eski düşüncelerden vazgeçmeyi reddetmek Geçmişe saplanmak Bazen cimrilik )
“Geçmişi bıraktığımda yenilik, tazelik, canlılık geliyor Hayatın içimden akmasına izin
veriyorum ”
Kandidia: (Aşırı öfke ve düş kırıklığı Kendini parçalanmış hissetmek Tahakkümcü ve
ilişkilere güvenmeyen, alıcı bir kişilik ) “Olabileceğim her şeyi olmaya kendime izin veriyorum
Hayatta en iyi şeylere layığım Kendime de başkalarına değer veriyorum, takdir ediyorum ve
seviyorum ”
Kangren: (Marazi düşünceler Zehirli düşüncelerin sevinci boğması ) “Şimdi uyumlu
düşünceleri seçiyorum ”
Kanser: (Derin acı Uzun süre taşınan kırgınlık, sır, hüzün bedeni kemiriyor Nefreti içine
gömmek ) “Geçmişle ilgili her şeyi sevgiyle affediyorum Yaşamımı mutlulukla doldurmayı
seçiyorum Kendimi seviyorum ”
Karaciğer: Öfke ve gazabın merkezidir
- Sorunları: (Sürekli şikayet etmek Kendini kandırmak Haklı çıkmak için sürekli
başkalarında hata bulmak Kötü hissetmek ) “Kalbim açık olarak yaşamayı seçiyorum
Baktığım her yerde sevgiyi görüyorum ”
Karın ağrıları: (Korku, başlamış bir olayı, süreci durdurmak ) “Hayatın akışına güveniyorum
Güvencedeyim”
Karın ağrısı: (Zihinsel tahriş Sabırsızlık Çevreden duyulan rahatsızlık ) “Bu çocuk yalnızca
sevgiyi ve sevgi dolu düşüncelere karşılık veriyor Her şey barış dolu ”
Kas Sorunları: (Aşırı korku Herkesi ve her şeyi çılgın bir şekilde kontrol etme arzusu
Güven duymanın derin ihtiyacı ) “Hayatta olmak güzel Kendim olmak güzel Kendime
güveniyorum ”
Kaşınma: (Akıntıya kürek çekme arzusu Doyumsuz Pişman ) “Bulunduğum noktada
huzurluyum Arzu ve ihtiyaçlarımın karşılanacağını bilerek, iyiliğimi kabul ediyorum ”
Katarakt: (Geleceği olumlu görememek Karanlık gelecek ) “Hayat sonsuzdur ve haz
doludur Her ana heyecanla yaklaşıyorum ”
Kazalar: (İstediğini dile getirememe Otoriteye karşı çıkma isteği Şiddetle inanmak) “Bunu
yaratan düşünceyi aşıyorum Huzurluyum, değerliyim ”
Kekemelik: (Güvensizlik Kendini ifade yoksunluğu Ağlamaya izin verilmemesi )
“Düşündüklerimi ifade etmekte özgürüm Kendimi güven ve sevgiyle ifade ediyorum ”
Kellik: (Korku Gerginlik Her şeyi kontrol altında tutmaya çalışma ) “Kendimi seviyorum ve
onaylıyorum Hayata güveniyorum ”
Kemikler: Evrenin temel yapısını temsil ediyor ) “Dengeli ve sağlam yapılıyım ”
Kemik sorunları:
-Kırılma: (Otoriteye karşı tepki ) “Dünyamda kendimin efendisi benim Düşüncelerim
yalnızca bana ait ”
-Deformasyon: (Zihinsel baskı ve gerginlik Kasların ve düşüncenin esnekliğini
kaybetmesi ) “Hayatın nefesini dolu dolu içime çekiyorum Hayatın akışına güveniyorum ”
Kısırlık: (Hayat sürecine duyulan korku ve direnç Ya da anne baba olmaya ihtiyaç
duymamak ) “Hayata güveniyorum Doğru yerde, doğru zamanda, doğru şeyi yapıyorum
Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ”
Kızarıklık: (Gecikmelerden duyulan rahatsızlık Dikkat çekmenin çocukça bir yolu ) “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum Hayatta her şey gerektiği zaman oluşuyor ”
Kistler: (Acı veren eski bir filmi tekrar tekrar seyretmek Acıları beslemek Sahte büyüme )
“Zihnimin sinemaları güzel filmler gösteriyor Çünkü ben seçiyorum Kendimi seviyorum ”
Kistik Fibroz: (Hayatın size mutluluk getirmeyeceğine dair derin inanç ‘Zavallı ben’ ) “Hayat
beni, ben hayatı seviyorum Hayatı dolu dolu ve özgür yaşamayı seçiyorum ”
Kollar: (Hayat deneyimlerini kucaklama kapasitesi ve yeteneği ) “Yaşadıklarımı kolaylıkla ve
zevkle, severek kucaklıyorum ”
Kolesterol: (Haz kanallarının tıkanması Haz alma korkusu ) “Hayatı sevmeyi seçiyorum
Haz kanallarım ardına kadar açık ”
Kolit: (Aşırı derecede katı ana babalar Eziyet çekme ve yenilgi duygusu Şefkate duyulan
büyük ihtiyaç ) “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum Mutluluğumu kendim yaratıyorum
Hayatta ‘kazanan’ olmayı seçiyorum ”
Koma: (Korku Bir şeyden veya birinden kaçmak ) “Seni sevgi ve güvenle kucaklıyoruz
İyileşmen için ortam yaratıyoruz Sen sevgisin ”
Konjunktivit: (Hayatta görülen şeylere öfke ve düş kırıklığı duymak ) “Sevginin gözleriyle
görüyorum Uyumlu bir çözüm yolu var ve bu yolu kabul ediyorum ”
Koroner Trombos (kalp damarları tıkanıklığı): (Yalnızlık duymak ve korkmak Yeterli
olmamak Yeterince uğraşmamak ‘Asla yapamayacağım ’) “Tüm hayatla birim Evren beni
tümüyle destekliyor Her şey harikulade ”
Kramplar: (Gerginlik Korku Sıkı sıkıya yapışmak ) “Zihnimi gevşetiyorum ve huzur dolu
olmasına izin veriyorum ”
Kronik hastalıklar: (Değişimi reddetmek Gelecekten korkmak Güvende hissetmemek )
“Gelişmeye ve değişime hazırım Şimdi güvenli yeni bir gelecek yaratıyorum ”
Kuduz: (Kızgınlık Çözüm yolunun şiddet olduğu inancı ) “İçimde ve çevremde barış hüküm
sürüyor ”
Kulaklar: İşitme kapasitesini temsil ediyor “Sevgiyle dinliyorum ”
Kulak ağrısı: (Kızgınlık İşitmek istememek Fazla kargaşa Kavga eden ana baba )
“Çevremde uyum var İyi ve hoş şeyler işitiyorum Sevginin merkeziyim ”
Kulak çınlaması: (Dinlemeyi reddetmek İçimizdeki minik sese kulak vermemek İnatçılık )
Yüksek benime güveniyorum İçimdeki sese sevgiyle kulak veriyorum İçinde sevgi olmayan
her şeyi bırakıyorum ”
Kurdeşen: (Küçük, gizli korkular ) “Hayatımın her alanında barış var ”
L
Larenjit: (Öfkeden konuşamamak Otoriteye kızgınlık Konuşmaktan korkmak )
“İstediklerimi rahatlıkla dile getiriyorum Kendimi ifade edebiliyorum ”
Lenf Bezleri: (Aile çatışmaları, kavgalar Çocuk istenmediğini hissediyor ) “İstenen, hoş
karşılanan ve çok sevilen bir çocuğum ”
Lösemi: (İlham ve yaratıcılığın hunharca yok edilmesi ‘Ne yararı var?) “Geçmişteki
sınırlılığımı aşıp, şimdiki anın özgürlüğünü yaşıyorum Kendim olmakla güvencedeyim ”
Menopoz sorunları: (Artık istenmemekten korkmak Yaşlanma korkusu Kendini
kabullenmeme ) “Hayatın tüm dönemlerinde dengeli ve huzurluyum Bedenimi sevgiyle
kutsuyorum )
Migren: (Köşede sıkışıp kalma duygusu Cinsel korkular (Migreni geçirmek için en iyi yol
mastürbasyondur ) “Hayatın akışına kendimi bırakıyorum Hayat benim hayatım ”) “
N
Nasırlar: Katılaşmış kavram ve düşünceler Somut korkular ) “Yeni düşünce ve yolları
görmek ve denemek güvenli İyiye açığım ”
Nefes: Hayatı içimizde hissetme yeteneği “Hayatı seviyorum ”
Nefes Kokması: (Kızgınlık ve intikam dolu düşünceler ) “Geçmişime sevgiyle sünger
çekiyorum Sadece sevgiyi dile getiriyorum ”
Nefes sorunları: Hayatı dolu dolu yaşamaktan korkmak Yaşamda yeri olmadığını
hissetmek ) “Hayatı dolu dolu ve özgürce yaşamak en doğal hakkım Sevilmeye layığım
Hayatı dopdolu yaşamayı seçiyorum ”
Nefrit (Bright hastalığı): (Hiç bir şeyi doğru yapamayan bir çocuk gibi hissetmek
Başarısızlık ) “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum Değerli ve yeterli bir insanım ”
O
Omurga: Hayatın esnek desteği “Hayat tarafından destekleniyorum ”
Omurga eğriliği: (Hayata güvenmemek Onursuzluk Cesaretsizlik Desteksizliğin korkusu )
Korkularımı yeniyorum Sevgiyle dik duruyorum Bu, benim hayatım ”
Omurilik Menenjiti: (Aşırı aile uyumsuzluğu Kızgınlık ve öfke dolu bir ortamda yaşamak
Aşırı içsel karmaşa Destek yoksunluğu ) Düşüncelerimde, bedenimde ve dünyamda barış
yaratmayı seçiyorum Güvenliyim ve seviliyorum ”
Ö
Ödem: (Kimi yada neyi bırakamıyorsun?) “Geçmişi bırakıyorum ve özgürleşiyorum ”
M
Mide bulantısı: (Korku Bir fikri ya da deneyimi kabul edememe ) “Güvendeyim Hayatın
bana daima iyilikler getireceğine güveniyorum ”
N
Narkolepsi: (Her şeyden uzaklaşma isteği Aşırı korku Burda olmayı istememek ) “Kutsal
bilgeliğin gücüne ve rehberliğine güveniyorum ”
Nefrit: (Düşkırıklığı ve başarısızlığa gösterilen aşırı tepki ) “Hayatımda olması gereken şeyler
oluyor Yeniyi kolayca kabule diyorum ”
P
Pamukçuk: “Dudaklardan dökülmesi engellenen çirkin, suçlayıcı sözcükler ) “Sevgi dolu
dünyamda yalnızca sevinç dolu deneyimler yaratıyorum ”
Pankreas: Hayatın tadını simgeliyor “Hayattan tat alıyorum ”
Parmaklar: (Hayatın detaylarını simgeliyor “Hayatın ayrıntılarıyla barış içindeyim ”
- Baş parmak: Akıl ve endişeyi simgeliyor “Zihnim dingin ”
- İşaret parmağı: Ego ve korkuyu simgeliyor “Güvendeyim ”
- Orta parmak: Kızgınlık ve cinselliği simgeliyor “Cinselliğimle barış içindeyim ”
- Yüzük parmağı: Birlikte olma ve üzüntüyü simgeliyor “Sevecen ve huzurluyum ”
- Küçük parmak: Aile ve sahte bir görünüm verme çabasını simgeliyor “Hayat
ailesinde olduğum gibi görünüyorum ”
Parkinson hastalığı: (Korku Herkesi, her şeyi aşırı kontrol etme arzusu ) “Güvende
olduğumu bilerek rahatım Hayatım bana ait ”
Peptik ülser: (Yeterli olmama inancı Başkalarını memnun etme kaygısı ) Kendimi
seviyorum ve onaylıyorum Kendimle barışığım ”
Prostat sorunları: (Zihinsel korkuların erkekliği zayıflatması Vazgeçmek Cinsel baskı ve
suçluluk Yaşlanma korkusu ) “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum Gücümü kabul ediyorum Ruhum daima genç”
R
Rahim: Yaratıcılığın evini simgeliyor “Bedenimle barışığım ”
Raşitizm: (Duygusal beslenme eksikliği Sevgi ve güven yoksunluğu ) “Güvenliyim Evrenin
ta kendisi olan sevgiyle besleniyorum ”
Romatizma: (Kurban Hep haksızlığa uğradığını hissetmek ‘Hep benim başıma geliyor ’
Sevgi yoksunluğu ) “Deneyimlerimi ben yaratıyorum Kendimi ve başkalarını sevip
onayladıkça, gittikçe daha olumlu deneyimleri hayatımda yaratıyorum ”
S
Safra taşı: (Katı düşünceler Lanetleme Gurur ) “Geçmişi arkamda bırakmayı seçiyorum ”
Sağırlık: (Reddediş İnatçılık Tecrit ‘Neyi işitmek istemiyorsun?’ ‘Beni rahatsız etme’ ) “Yüce sesi dinliyorum İşittiğim her şey bana zevk veriyor Her şeyle birim ”
Saman Nezlesi: (Duygusal tıkanma Zamanla yarış Suçluluk ) “Hayatın BÜTÜNÜYLE
BİR’İM Her zaman hayata güven duyuyorum ”
Sarılık: (İçsel ve dışsal önyargı Dengesiz mantık ) “Kendim ve herkes için sevgi, anlayış ve
şefkat duyuyorum ”
Selülit: (Çocukluk anılarına takılı kalmak Geçmişteki kötülükleri unutamamak İlerlemekte
zorlanmak Kendi yolunu çizme korkusu ) “Herkesi affediyorum Kendimi affediyorum Tüm
geçmiş acılarımı affediyorum Özgürüm ”
Sırt sorunları – üst: (Duygusal destek yoksunluğu Sevilmediğini hissetmek Sevgiyi
göstermemek ) “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum Yaşam beni destekliyor ve seviyor ”
- orta: (Suçluluk Sırta binen yükün altında ezilmek “Sırtımdan in” ) “Geçmişimi
bırakıyorum Yüreğimdeki sevgiyle hayatta ileriye doğru yol almayı seçiyorum ”
- aşağı: (Parasızlık korkusu Ekonomik destekten yoksunluk ) “Hayatın kendisine
güveniyorum İhtiyacım olan şey daima karşılanıyor ”
Siğil: (Küçük nefretler duyma Çirkin olduğuna inanma ) “Tüm ifadesiyle hayatın sevgisi ve
güzelliğiyim ”
Sinir ağrısı (nevralji): (Suçu cezalandırmak İletişim konusunda şiddetli üzüntü ) “Kendimi
affediyorum Sevgiyle iletişim kuruyorum ”
Sinir krizi: (Ben merkezcilik İletişim yollarını tıkamak ) “Yüreğimi açarak, açık ve sevecen
iletişim kuruyorum ”
Sinirlilik: (Korku, evham, mücadele, acelecilik Hayata güvenmemek ) “Sonsuzluğun içinde
yolculuk yaptığımı biliyorum Her şeye zaman var İçtenlikle iletişim kuruyorum ”
Sinüs sorunları: (Çok yakın bir insandan tedirgin olmak ) İçimde ve çevremde huzurlu ve
uyumlu bir ortam var ”
Sivilce: (Kendini kabul etmemek Kendinden hoşnut olmamak ) “Hayatın kutsal bir
ifadesiyim Kendimi şu anda olduğum gibi seviyorum ve kabul ediyorum ”
Siyah noktalar: (Kirli ve sevgisiz hissetmek ) “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ”
Soğuk algınlığı: (Aynı anda birden çok şeyin birden olması Zihinsel karışıklık Küçük
incinmeler “Her kış üç kez soğuk algınlığına yakalanırım” türünden inançlar ) “Gevşemeye
ve düşüncelerimin berraklaşmasına izin veriyorum İçimde ve çevremde berraklık ve uyum
var ”
Ş
Şişmanlık: (Korunma isteği Aşırı duyarlılık ) “Kutsal sevgiyle korunuyorum ve güven
duyuyorum ”
T
Tetanoz: (Kızgın, yiyip bitiren düşüncelerden kurtulma isteği ) “Yüreğimdeki sevginin tüm
bedenimi ve duygularımı yıkamasına ve iyileştirmesine izin veriyorum ”
Tırnak Yemek: (Çaresizlik ve düşkırıklığı Kendini yemek Anne babaya öfke duymak )
“Büyümeyi seçiyorum Artık kendi hayatımı kolaylıkla ve zevkle idare ediyorum ”
Timus: Bağışıklık sisteminin temel guddesi ‘Herkes bana zarar vermeye uğraşıyor Hayat
bana saldırıyor ’ Sevecen düşüncelerim bağışıklık sistemimim güçlendiriyor İç ve dış
dünyamda güvenliyim Sevgiyle iyileşiyorum ”
Tiroid: (Aşağılanmak ‘İstediğim hiç bir şeyi yapamıyorum Bana sıra ne zaman gelecek?)
“Eski sınırlılığımı aşıyorum ve kendimi özgürce, yaratıcılığımla ifade ediyorum ”
Tüberküloz: (Bencillikle kendi kendini yok etmek Hükmedici sabit düşünceler Öç alma
ihtiyacı ) “Kendimi sevdikçe ve onayladıkça, daha zevkli, huzurlu, barışçıl bir dünya
yaratıyorum ”
U
Uçuk ve kabarcıklar: (Kırgınlık Duygusal korunma yoksunluğu ) “Hayatın akışında, her yeni
deneyime kolaylıkla uyum sağlıyorum ”
Uykusuzluk: (Korku Hayat sürecine güvenmemek Suçluluk ) “Günü ardımda bırakıyor,
huzurlu bir uykuya dalıyorum Yarın yeni bir gün ve çözümleriyle geliyor ”
Uyuşma: (Başkalarını umursamamak Sevgi vermemek Zihinsel duyarsızlık ) “Duygularımı
ve sevgimi paylaşıyorum Herkesin sevgisine karşılık veriyorum ”
Uyuz: (Başkalarının fazla etkisinde kalmak ) “Hayatın yaşayan, seven, haz dolu bir
ifadesiyim Benim, kendi kişiliğim var ”
Ü
Ülser: (Korku Yetersiz olduğuna dair duyulan güçlü inanç Sizi ne yiyip bitiriyor?) “Kendimi
seviyorum ve onaylıyorum Barış ve huzur doluyum ”
Ürperme: (Zihinsel kasılma Geriye çekilme Uzaklaşma arzusu Beni yalnız bırak ) “Her
zaman emniyetteyim ve güven içindeyim Sevgi beni kuşatıyor ve koruyor ”
V
Varis: (Bulunduğun durumdan nefret etmek Cesareti yitirmek Aşırı yük taşıdığını hissetme )
Hayatı seviyorum ve özgürce hareket ediyorum ”
Vitiligo(ciltte beyaz noktalar): (Ait olmama Kendini her şeyin dışında hissetmek Bir gruba
dahil hissetmemek ) “Hayatın tam merkezindeyim Herkese ve her şeyle sevgiyle bağlıyım ”
Y
Yanma: (Kızgınlık Küplere binmek ) “Sevgi ve coşku doluyum ”
Yanıklar: (Kızgınlık Alev alev öfke ) “İçimde ve çevremde barış ve uyum yaratıyorum İyi
hissetmeyi hak ediyorum ”
Yaşlılık sorunları: (Toplumsal inançlar Eski düşünceler Kendim olma korkusu Şimdiyi
reddetmek ) “Her yaşta kendimi seviyorum ve onaylıyorum Hayatın her anı mükemmel ”
Yatağı ıslatma: (Ebeveyn korkusu Genellikle baba ) “Bu çocuğa sevgi, şefkat ve anlayışla
bakıyorum ”
Yılancık: (Başkalarının hayatına çok fazla karışmasına izin vermek Kendini yeterince temiz
ve iyi bulmamak ) “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum Hiç kimsenin, hiç bir şeyin üzerimde
gücü olmasına izin vermiyorum ”
Yirminci yaş dişi: (Sağlam bir temel yaratmak için gereken zihinsel hazırlığı yapmamak
“Bilincimi, hayatın genişletmesine açıyorum Gelişmek ve değişmek için hazırım Ve bol
imkanım var ”
Yumurtalıklar: Yaratıcılık noktası “Yaratıcılığımı dengeliyorum ”
Yüz: Dünyaya gösterdiğimizi temsil ediyor “Kendimi olduğum gibi ifade ediyorum ”
Z
Zatürree: (Umutsuz Hayattan bıkkınlık Duygusal yaraların iyileşmesine izin verilmemesi )
“Yeni düşünceleri kabul ediyorum Bu an, yeni bir an ”
Zona: (Korku ve gerginlik Aşırı duyarlılık ) “Dinginim ve huzurluyum Çünkü hayatın akışına
güveniyorum ”
Düşünce Gücüyle Tedavi” kitabından alınmıştır - Louise Hay
|