Konu
:
Elfler Ve Williams Sendromu...
Yalnız Mesajı Göster
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Williams Sendromu çok nadir görülür (10000de bir), 7
kromozomdaki gen bozulmasından kaynaklanır
Tolkien'in betimlediği elf tipinin neredeyse aynısına sahip olarak doğarlar; diğer insanlara göre hafif sivri kulaklar, ırktan bağımsız olan ve yüze güzellik katan çekilmiş gözler, incelerek inen çene yapısı vs
vs
Doğal konuşmaları diğer insanlara sofistike görünür, örneğin "Saat kaç?" sorusuna yanıt olarak "Saatim hizmetinizdedir
" diyebilir bir arkadaşı tanımlarken sarışın demek yerine "güneş saçlı" diyebilirler
Genelde dışa dönük ve neşeli insanlardır
Arkadaş canlısıdırlar
Sosyal açıdan oldukça yeteneklidirler, bazıları insan yüzlerinden hisleri ve bir kısım düşünceleri kolaylıkla okur
Akıcı konuşurlar
Bilim çevrelerinin kabul ettiği bir çekim güçleri ve etkileme yetenekleri vardır
Bunun yanında oldukça inatçı bir yapıları vardır
İlk kez Williams sendromlu birini gördüğümde kafamdaki "elf" tipine öyle benziyordu ki Tolkien'in de Williams sendromlu birileri ile tanışıp etkilenmiş olabileceğini düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim
Bu konuda asıl ilginç olan-ve tabiki karşıt düşünce olarak gelen- nokta ise Williams Sendromlu kişilerin IQ seviyelerinin 45-60 arası değişmesidir
İnsanlarının çoğunun 100 civarında olduğu düşünülürse bu rakam oldukça düşük bir rakamdır
Tabi bir de el-göz koordinasyonu zayıflığı var ki bırakın ok kullanmayı basit şekilleri kağıt üzerinde kopya ederken dahi zorlandıklarınabilirler
Bu alanlardaki handikaplarına karşın korudukları karizma ve insanları etkileme yeteneği düşündürücü
Tüm bunlardan yola çıkarak Williams Sendromunun elflerin doğuşuna ilham kaynağı olmuş olabileceğini düşünüyorum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul