Konu
:
Kına Gecesinde Söylenen Maniler
Yalnız Mesajı Göster
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merdivenden indirdilerSaltanata bindirdilerKızım seni kahır eline gönderdilerAğlar silinir, silinir ağlar
Merdivenin altı kuyuKulaçladım altı suyuKız ananın eski huyuAğlar silinir, silinir ağlar
Odlarda yeri kalanMenciliste yeri kalanSofralarda eli kalanAğlar silinir, silinir ağlar
Atladı gitti eşiğiSofrada kaldı kaşığıKız ananın aşığıAğlar silinir, silinir ağlar
Gelin geldi evimizeŞenlik kuruldu köyümüzeHoş geldin allı gelinSefa geldin pullu gelin
Eğer gelinim iyi olursanBiz de seni överizKötü olursan gelinimHepimizde döveriz
Eğer gelinim iyi olursanİşte dip bacakKötü olursan gelinimBaltaynan nacak
Kızım kınan kutlu olsunBurada dilin tatlı olsunÇağırın gelsin kızın anasınıKız gelin oldu görsün
Baban çarşıya vardı mı?Alını yeşilini aldı mı?Şuda kızıma dedi mi?Haydi kızım kutlu olsun
Hani bu kızın anasıÖnünde mumlar yanasıÇağırın gelsin kızın anasıKız gelin oldu görsün
Allah muradını verdi bugünAnasını kızsız koyanEvlerini ıssız koyanTestisini susuz koyan
Merdivenden indirdilerSaltanata bindirdilerKahır evine gönderdilerHaydi kızım kınan kutlu olsunBurada dilin tatlı olsunÇağırın gelsin kızın anasınıKızı gelin oldu görsünAllah muradını verdi bugün
Atladım çıktım eşiğiSofrada kaldı kaşığıKız anasına danışır mı?Haydi kızım kınan kutlu olsun
Mercimek ektim bitti mi?Ankara yolunu tuttu mu?Durun bakın anasınaKızını unuttu mu?
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul