07-16-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Moda Okulları
Özellikle tasarımla ilgiliyseniz, muhtemelen düzgün bir okulda bunun eğitimini almanız, güzel bir kariyer kurabilmeniz için şarttır Tabi ki insanda yetenek de bulunmalı, ama bu yeteneğin işletilmesi, yönlendirilmesi gerek İşte bunun için Dünya’da ve Türkiye’de tanınan önemli moda okullarını sizler için araştırdık
Esmod
Dünya’nın en eski moda okulu olduğunu iddia eden okul Aslen Paris'ten kurulmuş olsa da, başka şehirlerde de (örneğin Münih) okulları bulunuyor Buradan çıkan kişiler mutlaka iyi iş bulurlar deniyor, Vogue'da çalışırlar veya defilelerde mankenleri giydirirler
Central St Martins
Aslen bir sanat okuludur, ama moda dalı çok kuvvetli Londra'da bulunuyor Örneğin Hüseyin Çağlayan buradan mezun olmuş Bu da yeterince kuvvetli bir referans
London College of Fashion
Mezunları arasında Jimmy Choo var Ayrıca "Fashion Marketing" gibi güzel post-degree bölümleri de bulunuyor
Parsons School of Design
New York'ta bulunan, çok pahali ama çokta güzel bir okul Tasarımcılar arasında kesinlikle "Top 5" listeme alınacak Jack McCoullough ve Lazaro Hernandez (Proenza Schouler) burayı birincilikle bitirmişler Şimdi de bizi güzel tasarımlarıyla heyecanlandırıyor, "ben de ben de ben de isterim" diye çığlıklar attırıyorlar
Fashion Institute of Technology – FIT
Yine New York / Manhattan’da bulunan bir okul Çok zor olduğu söyleniyor, fakat kampüsüne göz atanlar öğrencilerinin "stilsizlik"lerinden bahsediyor “Hiç biri farklı / güzel / eksantrik değil, başka bir yerde görülseler asla moda öğrencisi olacakları akla gelmez” deniliyor Bu okulun önemli mezunları Calvin Klein ve Michael Kors
Polimoda
Floransa'da bulunan ve web sitelerinde "İtalya’nın en iyi moda okulu biziz" diyen bir okul FIT ile değişim programları mevcutmuş
Türkiye'deki Okullar
LaSalle Akademi
Nişantaşı`nda moda tasarımcısı yetiştiren bir okul Ancak diğer moda okullarından farklı olarak, uluslararası platformda tanınıyor olması, öğrencilerine ayrı bir kalite katıyor
|
|
|
|