Konu
:
Çürükçül Bakterilerin Özellikleri
Yalnız Mesajı Göster
Çürükçül Bakterilerin Özellikleri
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çürükçül Bakterilerin Özellikleri
Çürükçül Bakterilerin Özellikleri
Çürükçül bakteriler:
Salgıladıkları enzimlerle bitki ve hayvan ölülerini ve besinleri basit organik maddelere parçalarlar
Sindirim sonucu oluşan besinleri suda çözünmüş halde emerek alırlar
Böylece bir taraftan kendi besin ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan toprağın organik madde bakımındanzenginleşmesini yani humus oluşumunu sağlamış olurlar
*Ayrıca bitki ve hayvan artıklarını ayrıştırdıkları için doğadaki madde döngüsünü (karbon ve azot döngüsü) sağlamada çok önemli rolleri vardır
*Termojen bakteriler de çürükçül yaşar
Bu bakteriler hayvan pislikleri ve ıslanmış kuru ot yığınları üzerinde görülürler
Bazen sıcaklığı 90 C’ye yükselterek otların alevlenmesine sebep olurlar
*Maya bakterileri de çürükçül bakteriler olup sütün yoğurda ve peynire dönüşmesini sağlarlar
*Ortak yaşayan bakteriler:
Baklagillerin kökünde yaşayan azot bağlayıcı bakteriler buna örnek verilebilir
Havanın serbest azotunu bağlayarak toprağa verir ve toprağın azot bakımından zenginleşmesini sağlar
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul