Konu
:
Osmanli Neden Halktan Soğutulmaya Çalisiliyor
Yalnız Mesajı Göster
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, 'Ders kitaplarında yakın tarih hariç, Osmanlı hakkında doğruya yakın bilgilere yer veriliyor
Tarih kitapları öyle sığ yazılmış ki öğrencilerin nefret etmemesi imkansız
' dedi
Yavuz Bahadıroğlu, TV Net’te sunduğu tarihçe programında tarihin labirentlerine ve kozmik odalarına girdiği son kitabı Kayıtdışı Tarihimiz hakkında bilgi verdi
TV Net’te okuyucularından gelen sorulara cevap verirken Türkiye’nin yakın tarihi ve Osmanlı tarihi hakkında da bazı gerçekleri gündeme taşıdı
Bahadıroğlu’nun özellikle ‘Tarihçinin vicdanı henüz özgür değil
Türkiye’de hepsini konuşamıyorum
Sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz’ sözleri dikkatlerden kaçmadı
Tarihi sevdiren adam olarak da tanınan Yavuz Bahadıroğlu, okul kitaplarında yazan tarihin çoçukları tarihten nefret ettirir hale getirdiğini ifade ederek bir de uyarıda bulundu: ‘Sadece okul kitaplarındaki tarihle sınırlı kalmayın
Bu konuda güvendiğiniz tarihçileri okuyun ve eksiklerinizi giderin
’
DEVLET KİTAPLARINDA OSMANLI HAKARETE UĞRUYORDU
‘Osmanlı Devleti 600 sene yönetmesine rağmen neden halktan soğutulmaya çalışılıyor?’ sorusuna ise tarihçi yazar Bahadıroğlu, ‘Şimdi Osmanlı Devleti iyi zamanlarını yaşıyor’ diyerek kendi çoçukluğu döneminde yapılan kötü propagandaları şöyle anlattı:
“Benim öğrencilik yıllarımda düpedüz hakarete uğruyorlardı
Bizim körpe dimağlarımıza sürekli savaşan, kan dökücü insanlar olarak tanıtıyorlardı
Osmanlı padişahları sarayın dört duvarı arasında zevki sefa içinde yaşayan insanlar gibi anlatıyordu
Ben devletin çıkardığı kitaplardan bahsediyorum
Mevlevilerden 'soytarılar' olarak bahsediyorlardı
Bunları hatırlatınca; sen düşmanlık ediyosun, diyorlar
Yok
Tarihi belgeleri ortaya koyuyorum
Tarihçinin vicdanı özgür değil Türkiye’de
"
TARİH DOĞRU ANLATILMIYOR
"Ders kitaplarında yakın tarih hariç, Osmanlı kitapları hakkında doğruya yakın bilgiler veriyorlar
Öyle sığ yazılmış ki tarih kitapları öğrencilerin nefret etmemesi imkansız
Sizler doğru tarihçileri okuyun ve tarihimizi öğrenin
"
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul