07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta İşinize Yarayacak Bilgiler
Domatesin tadı, yumurtanın tazeliği nasıl korunur? İşte mutfaktaki yardımcınız, tecrübe konuşuyor  

İster yıllardır yemek pişiriyor olun, ister yeni başlayın, mutfaktaki yardımcınız; etraftan öğrendiğiniz ya da tecrübelerinize dayanan püf noktalarıdır Mehmet Uzunöz, yemek yaparken dikkat edilmesi gereken başlıca püf noktalarını anlattı 
Patates Püresi Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?
Püre için patatesleri ezerken içine karıştıracağınız süt, pürenin sulu olmasına yol açar Süt tozu kullanarak püreyi hazırlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız
Pürenin görünümünü ve lezzetini güzelleştirmek için içine iyice dövülmüş bir yumurta akı ve bir çay kaşığı kabartma tozu karıştırın Böylece kabarık ve yumuşak bir püre elde edersiniz
Domatesli Yemeklerin Tadı Nasıl Korunur?
Domatesin kabuğu asitli olduğu için bazen yemeğin tadını bozabiliyor Bunu önlemek için yemeğe koymadan önce domatesi Kaynar suya batırıp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın Bu sayede yemeğinizin gereksiz yere tat kaybetmesini önlemiş olursunuz
Otların Tazeliğini Korumak İçin Ne Yapmalı?
Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak dondurucuda dondurabilirsiniz
Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz
Yumurtanın Tazeliği Nasıl Anlaşılır?
Yumurtayı tuzlu suyla dolu bir kaba koyarak taze olup olmadığını anlayabilirsiniz Yumurta dibe çökmüyorsa bayat, dibe çöküyorsa taze demektir
Yumurtayı hafifçe salladığınızda içinde bir hareket hissediyorsanız, bu da bayatlığa işarettir
Yumurtanın tazeliği kabuğundan da belli olur Taze yumurtanın görünüşü mat ve kireçlidir Bayat yumurtanınki ise parlak ve pürüzsüzdür
Hamur İşleri Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin
Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin Birden bire eklenen suyun hamuru pütürlü yapacağını unutmayın
Hamuru iyi açabilmek için, unu iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Dinlenmeye bırakılan hamuru, altının yapışmaması için un serpilmiş bir kaba koyun
Un ile yapılan pasta, kek, kurabiyeye biraz limon suyu koymak hamuru kabartır
Evde yaptığınız ekmeğin içine koyacağınız bir miktar haşlanıp ezilmiş patates; ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlar
alıntı
|
|
|