Konu
:
Aruşke Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Aruşke Çorbası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aruşke Çorbası
Kullanılan Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber (1'er çay kaşığı)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 5 su bardağı su
Hamuru İçin :
- 2 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
Terbiyesi İçin :
- 1 adet yumurta
- Yarım limon suyu
Tarifin Hazırlanışı
2 çay bardağı un 1 çay kaşığı tuz ve göz kararı su ile ufak bir hamur hazırlanır, bir kenarda bekletilir
Soğanlar rendelenir yada
ince ince doğranarak 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile tuz ve karabiberde eklenerek kavurlur
İçine salça ve rendelenmiş domates ilave
edilir
Salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir
Sonra 5 su bardağı su eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır
Bu arada patateslerin kabukları soyulur, küp küp doğranır su eklendikten hemen sonra patateslerde eklenir
Ara sıra çorba
karıştırılır
Patatesler hafif yumuşadığında içerisine hazırlanan hamurdan gelişi güzel parçalar kopartılarak kaynayan suya atılır
Tüm hamur bu şekilde parça parça çorbaya atılarak bitirilir
Ocağın altı kısılır
Bir taraftanda terbiyesi için hazırlık yapılır
1 adet yumurta ve yarım limonun suyu iyice çırpılır
Kısık ateşte bırakılan çorbanın altı orta ateşe alınır
Hazırlanan terbiye eklenir
ve sürekli karıştırılır
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul