Konu
:
Şıpslı Tavuk Çorbası (Denenmiştir)
Yalnız Mesajı Göster
Şıpslı Tavuk Çorbası (Denenmiştir)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şıpslı Tavuk Çorbası (Denenmiştir)
Malzemeler
bir bütün tavuk
5 çorba kaşığı un
yarım litre süt
1 bardak su
3 bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 kuru soğan
pul biber
sarmısak
tuz
Hazırlanışı
Tavuğu haşlayın
Haşlanmaya yakın suyuna tuz atın
Haşladıktan sonra parçalarına ayırın
Bir kenarda bekletin
Bir kase içinde 5 çorba kaşığı unu su ile muhallebi kıvamına getirin
Bir tencereye sütü, suyu, soğutulmuş et suyunu ve unlu karışımın yarıdan fazlasını koyarak devamlı karıştırarak kaynatın
Muhallebi kıvamına gelinceye ve kaynayıncaya kadar karıştırın
Sulu olduğunu düşünürseniz ayırdığınız unlu karışımdan katabilirsiniz
Son olarak parçalara böldüğünüz tavuğu çorbanın (şıpsın) içine katın
Servis ederken doğranmış, margarinle ve pul biberle kavrulmuş soğanı sos olarak ekleyin
Dilerseniz dövülmüş ve sulandırılmış sarmısak sosu da ekleyebilirsiniz
çerkez yemeğidir halam da çerkez gelinidir çok yaparız biz, deneyin mutlaka inanılmaz bi tadı vardır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul