Yalnız Mesajı Göster

Şıpslı Tavuk Çorbası (Denenmiştir)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şıpslı Tavuk Çorbası (Denenmiştir)





Malzemeler
bir bütün tavuk
5 çorba kaşığı un
yarım litre süt
1 bardak su
3 bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 kuru soğan
pul biber
sarmısak
tuz

Hazırlanışı
Tavuğu haşlayın Haşlanmaya yakın suyuna tuz atın Haşladıktan sonra parçalarına ayırın Bir kenarda bekletin Bir kase içinde 5 çorba kaşığı unu su ile muhallebi kıvamına getirin Bir tencereye sütü, suyu, soğutulmuş et suyunu ve unlu karışımın yarıdan fazlasını koyarak devamlı karıştırarak kaynatın

Muhallebi kıvamına gelinceye ve kaynayıncaya kadar karıştırın Sulu olduğunu düşünürseniz ayırdığınız unlu karışımdan katabilirsinizSon olarak parçalara böldüğünüz tavuğu çorbanın (şıpsın) içine katın Servis ederken doğranmış, margarinle ve pul biberle kavrulmuş soğanı sos olarak ekleyin

Dilerseniz dövülmüş ve sulandırılmış sarmısak sosu da ekleyebilirsiniz

çerkez yemeğidir halam da çerkez gelinidir çok yaparız biz, deneyin mutlaka inanılmaz bi tadı vardır

Alıntı Yaparak Cevapla