Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanasi Çorbasi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanasi Çorbasi





Kullanılan Malzemeler:
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr Brüksel Lahanası
6 Su Bardağı Su
3-4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

Tarifin Hazırlanışı
Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım
6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım
Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım Kaselere aktararak servis yapalım
Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir

Alıntı Yaparak Cevapla