Yalnız Mesajı Göster

Enginar Çorbası Tarifi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Çorbası Tarifi



bakın ne buldum bu tarifi deneyen var mı

Malzemeler

2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Su bardğı sıcak et suyu
Yarım demet dereotu
1 Çorba kaşığı süt kreması
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın
15 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun
Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın
Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin
Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin
Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla