07-16-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekik Sulu Yoğurt Çorbası
Kullanılan Malzemeler:
1 avuç dağ kekik (aktarlarda satılan,demlemek için)
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı pirinç
4 kaşık un
1 limonun suyu
1 5 litre su
tuz,toz kekik
üzeri için : tereyağı ve kırmızı biber
Tarifin Hazırlanışı
öncelikle 1 5 litre suyu kaynatıp kekiği içerisine atıyoruz 5 dk bekletiyoruz demlemiş olan kekiği süzgeçte geçiriyoruz bir tencereye kekik suyunu ve pirinci ilave edip kaynamaya bırakıyoruz ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, limon suyunu ve unu çırpıcı ile karıştırıyoruz, içerisine kaynayan kekik suyundan yavaş yavaş 1-2 kepçe karıştırarak koyuyoruz, bu karışımı da yine çok yavaş bir şekilde kaynayan kekik suyuna ilave ediyoruz, kaynayınca tuz ve toz kekik ilave ediyoruz,1-2 dk daha kaynatıp , altını kapatıyoruz arzu edilirse üzerine tereyağlı sos ilave edip, servis ediyoruz
püf noktası: tuzunu mutlaka kaynadıktan sonra atın , yoksa yoğurt kesiliyor
|
|
|
|