Yalnız Mesajı Göster

Hünkâr Çorbası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkâr Çorbası





1 bayat ekmek içi
1 su bardağı süzme yoğurt
8 su bardağı et suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
2 çorba kaşığı margarin
tuz

Hünkâr çorbası:
Ekmek içini ufalayıp derin bir kaba alın Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın 7-8 saat bekletip tekrar karıştırın

Bir tencerede et suyunu kaynatın Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin

Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin Karıştırıp çorbaya ekleyin Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın

Şefin Yorumu :
Bayat ekmekleri değerlendirmek için, son derece sağlıklı ve besleyici bir çorba örneği Bayat ekmekleri robotta ezip galeta unu olarak da kullanabilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla