Konu
:
İsırganotu Çorbası-2
Yalnız Mesajı Göster
İsırganotu Çorbası-2
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsırganotu Çorbası-2
Malzemeler
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı buğday unu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase dolusu ısırgan otu
1 bir miktar kereviz yaprağı
2-3 adet yeşil taze sarımsak
Mısır özü ya da çiçek yağı ve tereyağı
Tuz
Su
Yapılışı
Tencerenize sıvı yağ ile tereyağını koyup eritiniz ve içerisine ince, ince doğradığınız soğanları ekleyerek kavurunuz
Mısır ununu, buğday ununu da ekleyip kavurma işlemine devam ediniz
Daha sonra üzerine soğuk su ekleyip ağır, ağır karıştırırken kaynatmaya devam ediniz
Çorba kıvamını bulmaya başladığında içerisine önceden çeşmenin altında bol su ile yıkadığımız, ayıklayıp (sirkeli suda da bekletip durularsanız mikropların tamamen yok olmasını sağlarsınız) ince, ince doğradığınız ısırgan otu yapraklarıyla, doğranmış taze sarımsak ile kereviz yapraklarını da ekleyerek birkaç dakika daha kaynatınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul