Konu
:
Üç Lezzet Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Üç Lezzet Çorbası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üç Lezzet Çorbası
3 patates
1 pırasa
4 kırmızıbiber
3 diş sarımsak
3~4 su bardağı sıcak tavuk suyu
2 defne yaprağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Köri
üzeri için
Kruton ekmek
Kıvırcık maydanoz
Üç lezzet çorbası:
Kırmızıbiberleri yağlı kağıt üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında közleyin
Közlenen biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak doğrayın
Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencerede ısıtın
İnce doğradığınız pırasa ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika kavurun
Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız patatesleri ilave edin
3-4 dakika kavurduktan sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin
Defne yapraklarını ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
üzerine közlediğiniz kırmızıbiberi ekledikten sonra defne yapraklarını tencereden alın
Yumuşayan sebzeleri ezip pürüzsüz hale getirin
Tuz, karabiber ve köriyi ekleyip karıştırın
1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın
Kruton ekmek ve kıvırcık maydanoz ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul