Konu
:
Zencefilli Pırasalı Havuç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Pırasalı Havuç Çorbası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Pırasalı Havuç Çorbası
Yarım kg havuç
1 patates
2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 pırasa
Kurutulmuş domates
4~5 su bardağı tavuk suyu veya su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
Frenk soğanı
Tuz
Karabiber
Zencefilli pırasalı havuç çorbası:
Havuç ve patatesin kabuklarını soyup iri olacak şekilde doğrayın
Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye aktarıp ısıtın
Yemeklik doğradığınız pırasayı ilave edip soteleyin
Patates, zencefil ve havucu ilave edip 4-5 dakika soteleyin
4 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp blenderle pürüzsüz oluncaya kadar ezin (çorbanın suyu yeterli gelmezse bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz)
Kaselere aktarıp üzerine ince kıyılmış frenk soğanı ve kurutulmuş domates serperek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul