Konu
:
Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası
500 gr karnabahar
1 soğan
3~4 su bardağı tavuk suyu veya su
200 ml krema
200 gr pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Pastırmalı ve kremalı karnabahar çorbası:
Derin bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alarak kısık ateşte ısıtın
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip soteleyin
Minik çiçeklere ayırıp yıkadığınız karnabaharları ekleyip 2-3 dakika soteleyin
Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
El blenderinden geçirip pürüzsüz kıvama getirin
üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın
2-3 taşım kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın
Ayrı bir tavada minik küp şeklinde doğradığınız pastırmaları hafifçe kızarıncaya kadar soteleyin
Kremalı karnabahar çorbasını kaselere paylaştırın
üzerine yağda kızartılmış pastırmaları serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul