Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası





500 gr karnabahar
1 soğan
3~4 su bardağı tavuk suyu veya su
200 ml krema
200 gr pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber

Pastırmalı ve kremalı karnabahar çorbası:
Derin bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alarak kısık ateşte ısıtın Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip soteleyin

Minik çiçeklere ayırıp yıkadığınız karnabaharları ekleyip 2-3 dakika soteleyin Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin El blenderinden geçirip pürüzsüz kıvama getirin üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın 2-3 taşım kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın

Ayrı bir tavada minik küp şeklinde doğradığınız pastırmaları hafifçe kızarıncaya kadar soteleyin Kremalı karnabahar çorbasını kaselere paylaştırın üzerine yağda kızartılmış pastırmaları serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla