Konu
:
Safranlı Balkabağı Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Balkabağı Çorbası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Balkabağı Çorbası
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
400 gr balkabağı
2 gr tel safran
2 limonun suyu
4 yumurtanın sarısı
3 litre sıcak et suyu
Tuz
Safranlı balkabağı çorbası:
Balkabağını temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın
Tel safranı sıcak et suyuna ekleyip 5 dakika bekletin ve süzün
Tereyağı ile unu tencerede kavurun
Balkabağı ve et suyunu ekleyip pişirin
Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılıtın
Blenderle püre halinde ezin
Karışımı tekrar tencereye alın
Limon suyu ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın
Balkabaklı karışımdan bir kepçe kadar alıp ilave edin
Elde ettiğiniz karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin
Kısık ateşte 10 dakika pişirin
Tuzla tatlandırın
Çorba kâselerine paylaştırıp sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul