Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Çorbası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Çorbası





1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış mısır
200 gr tavuk göğüs eti
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
15 gr tereyağı
15 gr margarin
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tuz
Kuru nane

Çerkez çorbası:
Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin Suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın Süzüp bir kenarda bekletin Tavuk etini bol suda haşlayın Haşlama suyundan altı bardak kadarını ayıklayın Tavuk etini didikleyin

Çorbanın terbiyesi için yoğurt, bir çorba kaşığı su ve yumurtaları bir kapta çırpıp bir kenarda bekletin

Yağları tencerede ısıtın Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unu ilave edin Önceden ayırmış olduğunuz tavuk suyunu azar azar ekleyerek pütürsüz kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin Buğday ve mısırı ekleyip bir taşım kaynatın

Terbiyeyi çorbaya azar azar ilave ederek bir taşım daha kaynatın Tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirin Tuz ve kuru nane ilave edip tatlandırın Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla