Konu
:
Çerkez Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Çorbası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Çorbası
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış mısır
200 gr tavuk göğüs eti
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
15 gr tereyağı
15 gr margarin
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tuz
Kuru nane
Çerkez çorbası:
Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin
Suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın
Süzüp bir kenarda bekletin
Tavuk etini bol suda haşlayın
Haşlama suyundan altı bardak kadarını ayıklayın
Tavuk etini didikleyin
Çorbanın terbiyesi için yoğurt, bir çorba kaşığı su ve yumurtaları bir kapta çırpıp bir kenarda bekletin
Yağları tencerede ısıtın
Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unu ilave edin
Önceden ayırmış olduğunuz tavuk suyunu azar azar ekleyerek pütürsüz kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin
Buğday ve mısırı ekleyip bir taşım kaynatın
Terbiyeyi çorbaya azar azar ilave ederek bir taşım daha kaynatın
Tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirin
Tuz ve kuru nane ilave edip tatlandırın
Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin
Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul